Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A 2021-es „Év Autója” díj jelöltje a ŠKODA OCTAVIA
2021.01.13.
Újdonság a ŠKODA-ról

A 2021-es „Év Autója” díj jelöltje a ŠKODA OCTAVIA

Újabb nemzetközi díjra esélyes az új ŠKODA OCTAVIA. A ŠKODA „bestsellerének” negyedik generációja a tekintélyes „Év Autója” („Car of the Year”) díj idei döntősei közé jutott az elmúlt tizenkét hónap során a nemzetközi piacokon bemutatkozó összesen 29 újdonság mezőnyében. A hét versenyben maradt modell 23 európai ország 60 szavazásra jogosult autós újságírójából álló, nemzetközi szakértői zsűri döntésére vár. A díjat 1964 óta évente ítélik oda, a 2021-es „Év Autóját” március elsején hirdetik ki. A ŠKODA OCTAVIA már 2020 negyedik negyedévében rangos díjakat nyert el Nagy-Britannia, Ausztria, Németország és Svájc fontos exportpiacain.

Skoda

Az „Év Autója” („Car of the Year”) díj Európa egyik legjelentősebb autóipari elismerése, amelyet immár 1964 óta ítélnek oda. A szervező kilenc európai ország kilenc autós szakmai magazinja, az egyes kiírásokon pedig minden olyan új gépkocsimodell részt vehet, amelyet a szavazást megelőző tizenkét hónap során legalább öt európai piacon kínáltak. A 2021-es „Év Autója” díjért ennek megfelelően összesen 29 modellt indult, amelyek közül – mint minden évben – mostanra választották ki a hét döntőst. A ŠKODA OCTAVIA már másodszor került a kiválasztottak közé, miután 2014-ben a ŠKODA „bestsellerének” harmadik generációja is a döntőbe jutott. A zsűri 23 európai ország összesen 60 szakújságírójából áll, országonként az adott piac méretének megfelelő számú taggal. Németországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot és Spanyolországot egyaránt hat-hat zsűritag képviseli.

 

Több mint hétmillió legyártott példányával a ŠKODA OCTAVIA a cseh autógyártó legnagyobb darabszámban kiszállított modellje. Új, negyedik generációban a márka „bestsellere” gazdaságosabb és környezetkímélőbb, mint valaha, mivel a ŠKODA a modellsorozat történetének legszélesebb hajtásrendszer-választékával kínálja. Az újdonság egyaránt kapható Limousine és COMBI kivitelben, gazdaságos benzin-, dízel- és földgázüzemű motorokkal, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) és mild-hibrid technikával, valamint első- vagy összkerékhajtással, míg teljesítménypalettája a 81 kW (110 LE) és 180 kW (245 LE) közötti tartományt öleli fel. Az új nemzedéket elődjéhez képest még érzelemdúsabb és dinamikusabb formavilág, még tágasabb térkínálat és még színvonalasabb kényelem jellemzi, amit a legmagasabb szintű aktív és passzív biztonság, illetve korszerű connectivity-funkciók egészítenek ki. Mindemellett a ŠKODA jellegzetes erénye a kiemelkedő funkcionalitás és a számos ötletes részletmegoldás.

 

 

Az OCTAVIA már tavaly is sikeresnek bizonyult a nemzetközi díjak terén

Egyedül 2020 utolsó negyedévében, Nagy-Britannia, Ausztria, Németország és Svájc fontos exportpiacain négy rangos díjat is begyűjtött az új OCTAVIA. Nagy-Britanniában az Auto Express magazin „Az Év Autójának” („Car of the Year”) választotta, de az OCTAVIA az „Auto Express Újautó-díj” („Auto Express New Car Awards”) „Kompakt családi autó” („Compact Family Car”), illetve – OCTAVIA COMBI kivitelében – „Kombik” („Estate Car”) kategóriájában is az élen végzett. Az Osztrák Autós-, Motorkerékpáros- és Kerékpárosszövetség (Auto-, Motor- und Radfahrerbund Österreich; ARBÖ) „Nagy Osztrák Autódíj” („Großer Österreichischer Automobil-Preis”) szavazásán az OCTAVIA a 20 001 és 50 000 euró között árfekvésű modelleket tartalmazó középső kategóriában győzedelmeskedett, míg a német Auto Zeitung szakmai magazin „Auto Trophy 2020” díjaival az OCTAVIA mindjárt kettős győzelmet ünnepelhetett: a kompaktkategória legnépszerűbb importmodelljeként, valamint ŠKODA OCTAVIA RS változatában a „Legjobb kompakt import sportautóként” („Bester Kompaktsportler – Import”). Svájcban több média – köztük a Schweizer Illustrierte és a Blick – olvasói és online-felhasználói is „A Svájciak Kedvenc Autójává” választották 2021-ben („Lieblingsauto der Schweizer 2021”). A ŠKODA „bestsellere” emellett már 2020 júniusában is diadalmaskodott a német Auto Bild Allrad és AUTO Straßenverkehr szakmai magazinok olvasói szavazásain, mégpedig a 40 ezer euróig terjedő személyautók mezőnyében „Az Év Összkerékhajtású Autójaként” („Allradauto des Jahres”), valamint a 25 ezer euróig kínált modellek „Legjobb dizájn” kategóriájában „Az Év Családi Autójaként” („Familienauto des Jahres”).

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.