Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A gyártás megkezdődött: Amarok új, az eddigi legerősebb motorral a Volkswagen Haszonjárművektől
2018.06.28.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

A gyártás megkezdődött: Amarok új, az eddigi legerősebb motorral a Volkswagen Haszonjárművektől

Az eddigi legerősebb motorral szerelt Amarok gyártása megkezdődött: az erőteljes, 190/200kW (258/272 LE) teljesítményű, V6 erőforrású prémium kategóriás pick-up a Volkswagen Haszonjárművek hannoveri fő üzemében készül. A V6 TDI motor főbb jellemzői: 580 Nm nyomaték, valamint az overboost funkciónak köszönhetően 10 kW-os többletteljesítmény, egyedülálló mutatók ebben a méretkategóriában. Az új motor az Amarok Highline és Aventura felszereltségi szintekhez érhető el. Az Amarok Aventura 190 kW (258 LE) teljesítményű változata új vizuális elemeket is kapott, ilyen például a fekete tetőkárpit, az új 20 colos kerekek és a különleges Peacock Green (Páva zöld) metálfényezés, amelyek először rendelhetők az Amarok modellhez.

VWH

A hannoveri gyártósorról az új csúcserőforrással szerelt, elsőként legördülő Amarok modellek egyike egy duplakabinos Amarok Aventura 190 kW/258LE teljesítményű 3,0 literes V6 TDI motorral, overboost funkcióval. A hathengeres motorhoz nyolcfokozatú automatikus váltó és 4MOTION összkerékhajtás csatlakozik alapfelszerelésként. A Ravenna Blue (Ravenna kék) metálfényezésű pick-up 20 colos Talca könnyűfém keréktárcsákat kapott. A tekintélyes 580 Nm nyomaték – az eddigi 550 Nm helyett - és az érzékelhetően nagyobb teljesítmény biztos élvezetet nyújt a céges és magánvásárlóknak egyaránt. Az új Amarok motorjának maximális nyomatéka 1400-3000 percenkénti fordulatszámok között végig rendelkezésre áll, legnagyobb teljesítményét 3250 és 4000 fordulat/perc között adja le. Kategóriájában egyedülálló az új V6-os Amarok teljesítménye is: 258 lóerő, amely a rövid időre rendelkezésre álló overboost funkcióval akár 272 lóerő is lehet. Az Amarok Highline és Amarok Aventura egyértelművé teszi: a 190 kW (258 LE), illetve a gázpedál hirtelen teljes lenyomásával időszakosan elérhető 200 kW (272 LE) teljesítményével messze túlszárnyalja a korábbi modell 165 kW (224 LE) teljesítményét.

Az állandó 4MOTION összkerékhajtás és a nyolcfokozatú automatikus váltó alapfelszereltség az Amarok legerősebb motorral szerelt Highline és Aventura kiviteleiben. Az Amarok új, erősebb V6-os verzióin egyéb vizuális változások is láthatók: a tetőkárpit, a tetőoszlop burkolatok és az egyéb tetőelemek az Amarok Aventura modellen például titánfekete színűek. A titánfekete nappa bőr ülésekkel együtt a beltér kifejezetten harmonikus és vonzó megjelenésű. A legerősebb Amarok Aventura sötét grafit színű, magasfényű, 20 colos ‘Talca’ könnyűfém keréktárcsákat kapott. Ezen kívül, az Amarok modellhez eddig nem rendelhető Peacock Green (Páva zöld) metálfényezés is elérhető, kizárólagosan a hannoveri gyártású, 190 kW teljesítményű Aventura változathoz. A jármű színére fényezett raktér-csőkerettel együtt ez a szín is kiemeli a modell sportos jellegét. Továbbra is elérhetők az opcionális matt színek (Indium szürke, Ravenna kék) és a korábbi Ravenna kék metálfényezés is, amely kifejezetten exkluzív külsőt kölcsönöz az Aventura modellnek. Az eddigi gazdag alapfelszereltséghez tartozó funkciók, mint például a LED technikájú nappali menetfénnyel szerelt Bi-Xenon fényszórók továbbra is rendelkezésre állnak az új 190 kW-os V6 Amarok Highline és Aventura modelleknél. Az Aventura esetében az alapfelszereltséget bővíti, a Highline kivitelhez pedig opcionális a Light & Sight (Látni és látszani) csomag (hazakísérő funkció és esőérzékelős szakaszos ablaktörlők), a ködfényszórók kanyarfény funkcióval és az elektromosan behajtható külső tükrök. A 2,52 négyzetméternyi rakteret fedő opcionális elhúzható platófedél (RCS) most csillogó, alumíniumhatású, ezüst színben készül. A burkolat védelmet nyújt a por, a nedvesség és a kíváncsi szemek ellen. A raktér mérete mérceként szolgál ebben a pick-up kategóriában. Az Amarok Aventura formatervezett alsó motorvédő burkolata is ezüst színben kapható.

Az első új 190 kW (258 LE) teljesítményű V6-os Amarok modellek 2018. június közepétől elérhetők a Volkswagen Haszonjárművek márkakereskedői hálózatában. Miután az Amarok modellnek 2010-ben megszavazták a “Legjobb nemzetközi pick-up” díját, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is nagy sikert arató modelll 2018-ban ismét elnyerte ezt az elismerést – ami egyedülálló a kategóriában!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.