Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen ID. R-t két alkalommal választották az „Év versenyautójává“
2018.12.13.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen ID. R-t két alkalommal választották az „Év versenyautójává“

Minden eddigi rekordot felülmúló teljesítmény a legendás Pikes Peak-i hegyi versenyen,  teljesen elektromos hajtáslánc és látványos külső - a Volkswagen ID. R  már rászolgált a legjobb jelzőkre. Az 500 kW-os, 680 lóerős prototípust két alkalommal koronázták meg, mint az „Év versenyautóját”: a német Auto Bild Motorsport szaklap és az angol BBC Top Gear autós magazinja ítélte oda a díjat.  A két tekintélyes és nagy példányszámú  magazin elismerése a pályán elért sikeres évet zárja.

volkswagen

Június végén, a francia  Romain Dumas új világrekordot állított fel 7:57.148  perces idővel az ID.R-rel Pike Peaksben a „Verseny a felhőkbe” nevű versenyen. Ezzel 16 másodperccel volt jobb a korábbi rekordnál a rendkívül nagy igénybevételt jelentő, 19.99 kilométeres hegyi emelkedőn. Ez a diadal az ID. R-t, az első teljesen elektomos hajtású versenyautót olyan sportversenyen vitte a csúcsra, ahol a hagyományos belső égésű motorral hajtott gépkocsik is szerepeltek. Az ID. R az ID.  család előfutára, amelyet a Volkswagen 2019-ben vezet majd be.

 

„Az ID.R-rel két célt kívántunk elérni. Új rekordot szerettünk volna felállítani a Pikes Peak versenyen, és meg akartuk mutatni, hogy hogy mennyire dinamikus és erőteljes lehet az elektromos hajtás.” - mondja Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója, aki a díjat az Essen-i autószalonon rendezett hivatalos gálán vette át az Auto Bild Motorsport képviselőjétől. Ami a sportbeli eredményt illeti, messze meghaladtuk várakozásainkat, és a verseny történetében az eddigi leggyorsabb „feljutást" valósítottuk  meg a Pikes Peak-en. Ezzel egy időben az, hogy  a két népszerű magazin Németországban és  Nagy Britanniában is elismerte az erőfeszítésünket  és az ID. R-t az „Év versenyautójává” koronázták, aláhúzza a tényt, hogy célkitűzésünket kommunikációs szempontból is elértük. Nagyon örülünk a díjaknak.”-tette hozzá a Volkswagen Motorsport igazgatója.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.