Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen Személyautók márka a koronavírus-válság miatt csütörtökön felfüggeszti a termelést
2020.03.18.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen Személyautók márka a koronavírus-válság miatt csütörtökön felfüggeszti a termelést

A Volkswagen Személyautók márka fokozatosan leállítja gyártói tevékenységét európai gyáraiban. Ez a Volkswagen Group Components gyárait is érinti. Ez a márka válasza a kereslet gyors csökkenésére a gépjárműpiacon. A beszállítók ellátási láncaival kapcsolatos kockázatok szintén növekednek. Ennek oka a koronavírus-fertőzés jelentősen felgyorsult mértéke és az ebből következő, a hatóságok által megtett intézkedések. Ezért a gyárak kezdetben várhatóan két hétig bezárnak. Az érintett német üzemekben az intézkedéseket csütörtökön a délutáni műszak végétől kell alkalmazni.

Volkswagen

Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka üzemeltetési igazgatója szerint: „A koronavírus Európában való elterjedése egyre inkább káros hatással van a keresleti helyzetre. Ugyanakkor egyre nehezebb lesz beszállítói alkatrészekkel ellátni üzemeinket. Ezért úgy döntöttünk, hogy csütörtökön a délutáni műszak végétől összehangolt módon leállítjuk a termelést. Meggyőződésünk, hogy ez azon alkalmazottaink érdekeit is szolgálja, akik egyre inkább aggódnak a koronavírus elterjedése miatt. ”

 

Gunnar Kilian, a Volkswagen Csoport HR igazgatósági tagja hangsúlyozta: „Átfogó egészségvédelmi intézkedéseinket számos egyéb intézkedéssel is kiegészítettük. Megértjük alkalmazottaink aggodalmait. A kínai koronajárvány kezdete óta következetesen azon az elv alapján működünk, hogy az egészség az elsődleges prioritásunk. Munkatársaink erre támaszkodhatnak. ”

 

Bernd Osterloh, az Üzemi Tanács elnöke üdvözölte a termelés felfüggesztését: „Olyan esetekben, amikor az emberek már nem találkozhatnak játszótéren vagy koncerteken, nem mehetnek templomba vagy este egy étterembe, és már nem vásárolnak autót, illetve a Volkswagennek beszállítási problémái vannak, a termelés nem mehet egyszerűen úgy, mintha semmi sem történt volna. A gyártásban dolgozó kollégáink számára tehát nincs más alternatíva mint a gyártás ellenőrzött felfüggesztése. Az összes nyitott kérdést tisztázni kell a társaság és az Üzemi Tanács között. ”

 

Munkavállalóinak védelme érdekében a Volkswagen további intézkedéseket hajt végre a koronavírus terjedésének megakadályozására. A mai naptól kezdve bezárják a vállalat étkezdéit, önkiszolgáló üzleteit, kávézóit, bisztróit, éttermeit és vendéglátó-ipari szolgáltatásait. Általános elvként az összes találkozót Skype-on vagy videón keresztül tartja meg. Az összes főbb eseményt törölték.

 

Ezenkívül különös védelmet kell alkalmazni azon munkavállalók esetében, akik a szívet vagy tüdőt érintő korábbi esetek miatt különleges egészségügyi kockázatokkal rendelkeznek, és ez többek között a gyengült immunrendszerrel rendelkező munkavállalókra is vonatkozik.

 

Ezenkívül azon munkavállalók számára, akik március 14. után térnek vissza más országokból Németországba, azonnali hatállyal tilos belépni a Volkswagen AG üzemeibe és egyéb létesítményeibe a 14 napos inkubációs időszak alatt.

 

Annak érdekében, hogy a vírus terjedése a lehető legalacsonyabb legyen, nagymértékben kerülni kell az érintkezést. A vezetőknek és az alkalmazottaknak át kell vizsgálniuk a mobil munkavégzés lehetőségeit, például az otthoni munkát. Általános elv: a mobil munka akár heti öt nap is lehet.

 

Az intézkedések magukban foglalják az üzleti utak általános megállítását - minden üzem és más országok számára is. Ez vonatkozik az üzemek közötti utazásokra is. Az egységek közötti belső ingajáratot már leállították.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.