Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A zord időjárás ellenére is tízezren látogattak el a Volkswagen-találkozóra
2018.09.27.
Újdonság a Volkswagenről

A zord időjárás ellenére is tízezren látogattak el a Volkswagen-találkozóra

Az eső és a szél sem tántorította el a márka-fanatikusokat a Volkswagen-találkozótól, amelyet szeptember 22-én rendezett a Porsche Hungaria, ugyanis a tavalyi látogatószámot 410 fővel meghaladva, tízezernél is többen érkeztek a nap során a Hungaroringre. Az autós programok mellett számos kimondottan nőknek és gyermekeknek szóló lehetőség várta az érdeklődőket, a legszerencsésebb tippelő pedig 140 forintért vihette haza a Das WeltAuto játékán a Volkswagen Beetle-t.

VW

A Volkswagen tulajdonosok idén is tanúbizonyságot tettek arról, hogy mennyire elkötelezett hívei a márkának, ugyanis a rossz idő ellenére is több, mint tízezren látogattak el a Hungaroringre, a Volkswagen-találkozóra. A Porsche Hungaria ezúttal szeptember 22-én rendezte a szokásos őszi autós összejövetelt, amely az évek során a Volkswagen tulajdonosok ünnepévé nőtte ki magát. A hat évvel ezelőtt Golf-találkozóként indult eseménysorozaton idén már összesen 11 típus tulajdonosai képviseltették magukat, újdonságként a Lupo rajongói csatlakoztak a rendezvényhez.

A korábbi gyakorlathoz hűen a Paddockot ezúttal is a szakmai zsűri által kiválasztott Golfok foglalták el, a Bogarak és a Transporterek a Hippifaluban sorakoztak, míg a többi típus rajongói (Passat, Polo, Lupo, Jetta/Bora/Vento, Scirocco/Corrado) modellenként csoportosultak autóikkal a versenypálya más-más pontjain. A boxok megteltek autós különlegességekkel, hazánkba érkezett például az a 652 lóerős, duálmotoros Golf, amellyel Klaus-Joachim "Jochi" Kleint versenyzett az 1987-es Pikes Peak-i hegyi felfutó versenyen. Nem mellékesen pedig maga Kleint is ellátogatott a Hungaroringre. Megtekinthető volt továbbá Josef Juza 116 darabos Golf gyűjteményének három példánya, egy sorozatgyártás előtti, tolóajtós I-es Golf, valamint egy elektromos I-es és egy II-es Golf is.

Az egyik boxban egy teljes GTI sorozatot állítottak ki, a másikban a Volkswagen Driving Experience Team autóit lehetett megcsodálni, amelyek a versenypályán is látványos tempóban rótták a köröket. A gyári csapat képviseletében ismét nálunk járt Ronny "C'Rock" Wechselberger, a kézifékes parkolás Guinness-rekorderere ezúttal is hajmeresztő pontossággal manőverezte a Golf GTI Clubsport S-t.

A gyerekeket többek között arcfestéssel, lufihajtogatással, babajátszóval, bábszínházzal, interaktív foglalkozással várták a szervezők, a hölgyek pedig előadásokon, exkluzív termékbemutatókon vehettek részt.

A Hippifaluban szintén rengeteg gyerekprogram színesítette a rendezvényt, a felnőttek az új Touareggel, Amarokokkal off-roadozhattak az erdőben, vagy utasként élvezhették a T3 Syncro-k teljesítményét az erdei "taxizás" során.

Délután az Anna and the Barbies zenélt a színpadon. Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója a koncertet követően bejelentette, hogy azok, akik a zord időjárás ellenére ellátogattak a Volkswagen-találkozóra, jövőre ingyen látogathatják a rendezvényt az idei karszalaggal. A márka rajongói pedig már most bevéshetik a naptárba az időpontot, 2019-ben szeptember 28-án, szombaton rendezi az importőr az autós összejövetelt.

A koncert után kiderült, ki nyerte a Das WeltAuto egyszámjátékát. A kiírás egy Szegedről érkező játékosnak kedvezett, aki 140 forintos ajánlatot tett a kocsiért, ez az összeg bizonyult végül a győztes tippnek. Mint ismert, az a látogató nyerhette meg a kocsit, aki eltalálja azt a legkisebb egész számot, amire senki más nem tippelt a vwlicit.hu oldalon.

A Volkswagen-találkozó idén is a Hippifaluban zárult, ahol óriási tábortűz és filmvetítés búcsúztatta a napot, a legbátrabbak pedig kint is alhattak a ringen, közel félszáz lakóautó így vasárnapig maradt a versenypályán, a hétvégére felállított kemping területén.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.