Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Átadták a 250 ezredik ŠKODA személyautót Magyarországon
2020.04.23.
Újdonság a ŠKODA-ról

Átadták a 250 ezredik ŠKODA személyautót Magyarországon

Április 22-án a Duna Autó ŠKODA szalonjában átadták a negyedmilliomodik Magyarországon forgalmazott ŠKODA személyautót. A jubileumi autó egy titánkék ŠKODA Kamiq 1.0 TSI Ambition 13 különféle extrafelszereltégi elemmel, amelynek mostantól egy budapesti kétgyerekes családanya a boldog tulajdonosa. A családban nem ez az egyetlen cseh autó, a férj cégautóként is Skodát használ.

Skoda

A ŠKODA forgalmazása Magyarországon 1992. június 15-én indult, a Porsche Hungaria 100 százalékos tulajdonában álló Autó Hungária ekkor kezdte meg az importőri munkát 14 márkakereskedéssel. A vállalat 1996 márciusában olvadt be a Porsche Hungariába, addig 10 820 autót szállított ki.

 

A ŠKODA mindig is kiemelkedően eredményes szereplője volt a közületi megrendeléseknek, Magyar Posta részére 1993-ban Favorit pickupokat vásároltak. Míg korábban is futottak az utakon traffipaxos Feliciák, az első „festett” rendőrségi flottát, első generációs Octaviákat, összesen 258 autót 2003.  május 6-án adták át. Ezeket a későbbi években több ezer ŠKODA rendőrautó beszerzése követte, a rendőrségi és állami vezetői autóparkban most is sok ŠKODA teljesít szolgálatot.

 

A márka a legerősebb pozícióját és a legnagyobb piaci részesedését 2013-ban érte el a magyar piacon, kiszállítási alapon megszerezte az első helyet 11,7 százalékos piaci részesedéssel. A legnagyobb darabszámban 2005-ben fogytak itthon a Skodák, abban az évben 18 130 ŠKODA talált gazdára. 

 

A teljes ŠKODA állomány jelenleg 206 217 autóból áll (ez 5,4 százaléka a hazai személygépkocsi állománynak), ezzel a ŠKODA a hatodik az örök márkaranglistán. Fontos megjegyezni, hogy a ŠKODA személyautók átlagéletkora sokkal kedvezőbb, mint a magyar személyautó-állományé, 14,39 évvel szemben csak 11,95 év. A százezredik ŠKODA személyautót 2005-ben, a kétszázezrediket 2016-ban adták át, a legszélesebb, 12 modellt számláló kínálatot 2013-2015. között és 2019-ben mondhatta magáénak a márka.

 

„A ŠKODA Magyarország egyik legnépszerűbb márkája” - mondta el az eseményen Németh János ŠKODA márkaigazgató. – „A titkunk az, hogy mindig stabil, organikus növekedésre törekedtünk, csakis ésszerű és sosem öncélú marketingeszközök alkalmazásával. Racionális és tudatos ügyfélszerzés a mi üzletpolitikánk, amely természetesen mit sem érne a mezőnyből kimagasló minőségű, folyamatosan bővülő termékpalettánk nélkül. A ŠKODA az elmúlt évtizedekben mindig meghatározó márkája volt a magyar piacnak, az Octavia évekig vezette az eladási ranglistát, aztán a céges rangsort, ahol még az elmúlt években is dobogós helyet értünk el. Ezen természetesen nem csodálkozunk, hiszen az Octavia sok más jó és a Skodákra jellemző okos tulajdonsága mellett hatalmas utas- és csomagtérrel rendelkezik, amivel jócskán kiemelkedik a kategóriájából. A ŠKODA az egyre népszerűbb és a magyar piacon már évek óta meghatározó szabadidő-autó kategóriában is erősít. A Kodiaq 7 üléses változata nagyon népszerű a nagycsaládosok körében, és a Karoq is kedvelt szereplője az SUV piacnak. A ŠKODA városi szabadidőautó palettájának legújabb és egyben legkisebb tagja a Kamiq, így különösen örülünk, hogy Kamiq lett a jubileumi, 250 ezredik ŠKODA személyautó Magyarországon.”

 

Németh János bizakodó a márka jövőjével kapcsolatban, mivel most zajlik a Volkswagen-csoport elektromos forradalma, amelyből a ŠKODA márka is kiveszi a részét. Az elektromos Citigo hazai piacra szánt mind a 190 példánya három és fél hét alatt elfogyott és nagy a várakozás a 2021 elején érkező, teljesen elektromos Enyaq szabadidő-autó iránt is. Várakozáson felül fogy a márka első hálózatból tölthető hibrid modellje, a Superb iV, amelyből március közepéig 120 példány talált gazdára. - Akkora az érdeklődés, ami a legmerészebb álmainkat is felülmúlja - tette hozzá a márkaigazgató.

 

Idén mozgalmas év elé néz a márka, a korlátozások feloldásával megindul az új Octavia combi és limuzin bevezetése. Jó hír, hogy a nyár folyamán érkezik a magyar piacra az Octavia plug-in hibrid és RS sportváltozata, amelyből a benzines és a dízel mellett szintén lesz hibrid is.   

 

„A Duna Autó 2005 óta forgalmaz ŠKODA személyautókat, 2020 második negyedévéig közel 6000 ŠKODA-t értékesíttettünk, a legnépszerűbb modellünk az Octavia, de a bestsellert szorosan követi az elmúlt másfél évben a Kodiaq szabadidő-autó” – tette hozzá Kovács Tibor, a Duna Autó Zrt. ŠKODA-Seat-Cupra divízióvezetője. 

 

Ormos Péter, a Duna Autó igazgatója szerint: „A ŠKODA erősségét az is jelzi, hogy cégünk 19 márkát felölelő értékesítési palettájában az év eleje óta a ŠKODA a legkeresettebb márka. A nehéz idők ellenére töretlen iránta a vásárlók érdeklődése és bizalma. Ezt a bizalmat tovább erősítve #MaradjOtthon kontaktusmentes szolgáltatáscsomagjainkkal továbbra is állunk ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó újautó-vásárlásról vagy a meglévő gépkocsijuk szervizeléséről.”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.