Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Autókat ajánlott fel a ŠKODA egészségügyi intézményeknek
2020.05.04.
Újdonság a ŠKODA-ról

Autókat ajánlott fel a ŠKODA egészségügyi intézményeknek

A Porsche Hungaria autókat ajánlott fel a járványellenes védekezésben és a gyógyításban résztvevő egészségügyi intézményeknek. A kórházaknak a Volkswagenek tulajdonosai közvetett módon is segíthetnek: mostantól május végéig minden egyes Volkswagen márkaszervizbe jelentkező autó után a Porsche Hungaria ezer forint adományt ajánl fel az egészségügy támogatására.

Skoda

A Porsche Hungaria által képviselt ŠKODA márka két gépkocsit ajánlott fel három hónapos használatra a Magyar Vöröskereszten keresztül, egyiket a Budai Egészségközpont, másikat a Szent János Kórház kapja. A cseh márka hazai vezetése ezzel is szeretné segíteni az egészségügyi intézmények áldozatos napi munkáját a rendkívüli helyzetben.

 

- A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet mindennapjai nemcsak az egészségünket, türelmünket, kitartásunkat teszi próbára, hanem vizsgázunk emberségből és önzetlenségből is - mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a gépkocsik április 29-i átadásán a Budai Egészségközpontban.  - A magyarok mindig is híresek voltak leleményességükről, és ez ma is megmutatkozik. Nap mint nap a segítség ezernyi formájával találkoznak, az adományozók nagyon sokféleképpen fejezik ki a hálájukat az egészségügyi dolgozók felé: van, aki étellel, lakással, vagy éppen autóval segít - mondta el Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, aki hangsúlyozta: minden felajánlásnak fontos szerepe van.

 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke elmondta: az elmúlt hetekben több tucat kórházba és idősotthonba juttatták el azokat az adományokat, amelyeket az egyéni és cégek általi felajánlásokon keresztül tudtak beszerezni. A támogatásokkal az egészségügyi és szociális dolgozók munkáját kívánják segíteni - tette hozzá.

 

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója ismertette, hogy a vöröskereszt a karitatív tanács tagjaként segélyezési feladatokat is ellát a többi karitatív szervezettel egyeztetve, és a 1357-es adományvonal alkalmas arra, hogy aki szeretné az támogathassa a munkájukat. A kórházak a felajánlott autókkal a dolgozóikat szállítják munkába, illetve haza, elkerülve így a tömegközlekedés igénybevételét.

 

Az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartásával megrendezett eseményen Kiss Pál, a Porsche Hungaria szervizértékesítési igazgatója elmondta, hogy a ŠKODA és a Volkswagen márka összesen 24 járművet biztosít a védekezés támogatására. A Volkswagen márkaszerviz-hálózat május végéig minden egyes, javításra érkező autó után ezer forintot ajánl fel az egészségügyi intézmények támogatására - közölte.

 

Németh János, a ŠKODA márka igazgatója - mielőtt átadta az új ŠKODA KAROQ Style 2.0 TDI 4x4 DSG SCR, illetve az új ŠKODA KAMIQ Style 1.5 TSI DSG ACT személyautók kulcsait - elmondta: Nagyon komoly összefogásra van szükség ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségeket leküzdhessük. Jó érzés látni azt a példátlan mértékű összefogást, a különféle segítő programokat, ami napjainkban mutatkozik meg a koronavírus elleni küzdelem során. Sokan vannak, akiknek a munkájukért hálával és köszönettel tartozunk, de talán a legnagyobb köszönet most az egészségügyben dolgozókat illeti meg, akik rendkívüli önfeláldozásukról tesznek tanúbizonyságot a mindennapokban, azzal, hogy saját egészségüket kockáztatva végzik áldozatos tevékenységüket. Nekünk, akik most nem a közvetlen frontvonalban vagyunk, az a feladatunk, hogy segítsük őket ebben a munkában. Így gondoljuk ezt a Porsche Hungariánál és a ŠKODA márkánál is. Szeretnénk mi is a magunk eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ezt az embert próbáló küzdelmet az egészségügy dolgozói sikerrel teljesítsék. Büszke vagyok a márkakereskedői hálózatunkra, hiszen partnereink közül többen gépjárművek használatát ajánlották fel a különböző egészségügyi intézmények javára.

 

A most átadott személygépkocsikkal összesen már 11 ŠKODA személyautó segíti az egészségügyi intézmények munkáját, nyolc autót a ŠKODA márkakereskedői hálózat, hármat pedig a Porsche Hungaria ŠKODA márkája ajánlott fel.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.