Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi, Ingolstadt városa és a Telekom együttműködése az 5G technológia kapcsán
2019.10.09.
Újdonság az Audiról

Az Audi, Ingolstadt városa és a Telekom együttműködése az 5G technológia kapcsán

Az Audi és a Deutsche Telekom, Ingolstadt városával karöltve egy úttörő 5G technológiai kooperációban egyesíti erőit. Ezt jelentette be a három partner az erről szóló egyetértési megállapodás aláírásakor Ingolstadtban. Az együttműködés célja, hogy az új 5G technológia felhasználásával a városi mobilitást biztonságosabbá, még inkább digitálissá és fenntarthatóvá tegye.

Audi

Az egyetértési megállapodás az alapja a digitális közlekedési infrastruktúra fejlesztésének, amely hosszú távon nagyobb biztonságot, folyamatosabb forgalmat és valós idejű digitális szolgáltatásokat kínál az utakon közlekedőknek. Ingolstadt város tanácsa már júliusban jóváhagyta az együttműködést és az 5G tesztterület felállítására vonatkozó kérelmet

Az 5G, mint a hálózatba kapcsolt mobilitás technológiai előfeltétele

A jövő 5G mobil hálózati szabványa lényegesen nagyobb sávszélességet és gyakorlatilag valós idejű hálózati válaszokat tesz lehetővé. Ezért az 5G nélkülözhetetlen technológia alapként szolgál az utakon közlekedők között, az önvezetéshez illetve a Dolgok Internetéhez (Internet of Things – IoT) való kapcsolódáshoz.

Egy lehetséges 5G alkalmazás a kereszteződésekben található jelzőlámpákhoz kapcsolódik, amelyek anonim mozgási adatokat közvetítenek a járművek és más úthasználók között az 5G hálózaton keresztül. Ez lehetővé teszi a vezetők vagy éppen az autók számára, hogy gyorsabban reagáljanak a váratlan történésekre. A gyalogosok és a kerékpárosok mobil 5G eszközei szintén részt vehetnek az infrastruktúra és a járművek közötti valós idejű kommunikációban, így minden közlekedésben résztvevő a lehető legteljesebb körű kapcsolatban állhat egymással. Ezen kívül az 5G-hez hasonló új technológiák csökkenthetik a parkolóhelyek keresésével töltött időt, amely a megnövekedett városi forgalom jelentős hányadát teszi ki. A szabad parkolóhelyekről valós időben kap tájékoztatást a vezető, így egyenesen oda is hajthat járművével.

Ingolstadt, mint innovációs központ

Ingolstadt városa átfogó támogatást nyújt a Deutsche Telekom mobil infrastruktúrájának telepítéséhez és fejlesztéséhez, ezzel is támogatva például a mobilitással összefüggő alkalmazásorientált fejlesztéseket. Az Audi mellett más ipari vállalatok is használhatják a helyi 5G infrastruktúrát.

Annak érdekében, hogy aktívan informálják és bevonják a helyi lakosokat, egy közösségi esemény megrendezését tervezik, ahol a három partner az 5G technológiával, a tervezett intézkedésekkel és a konkrét felhasználási területekkel kapcsolatban nyújt információt.

„Technológiai helyszínként Ingolstadt nyitottan és szívesen fogad minden innovációt. A vállalatokkal és tudósokkal közösen felkészültünk arra, hogy együttműködjünk az alkalmazások tesztelésében és fejlesztésében. Hiszen ha az új technológiák előnnyel kecsegtetnek, akkor azokat az emberek javára kell fordítsuk. Az „Ingolstadt Test Field” kapcsán létrejövő együttműködésre úgy tekintünk, mint hozzájárulásra, amely biztosítja a magasan képzett munkaerőt városunkban illetve erőfeszítéseink igazolására, amelyek Ingolstadtot a digitális mobilitás övezetévé teszi. Csakúgy, mint a többi innováció esetében, a lakóközösséget itt is be kell vonni és aktívan tájékoztatni kell az 5G technológiáról és a kapcsolódó tervekről.” – nyilatkozta Dr. Christian Lösel, Ingolstadt polgármestere.

„A technológia vezető képviselője, a Deutsche Telekom támogatja Ingolstadt városát és az Audit innovatív ötleteik megvalósításában. Mi nem csupán Németország lakosainak hozzuk el az 5G technológiát, de az ország iparának is. A jövőben az innováció és az 5G elválaszthatatlan lesz egymástól. Éppen ezért boldogok vagyunk, hogy az Audival és Ingolstadt városával együtt dolgozatunk.” – nyilatkozta Martin Knauer, a Telekom Deutschland üzleti ügyfeleknek történő mobil szolgáltatások értékesítéséért felelős vezetője.

„Folyamatos összeköttetésben – ez a célunk a jövő mobilitásához vezető úton. Az 5G technológiát alapul véve az Audi, mint autógyártó hozzájárulhat a városok mobilitásának fejlesztéséhez. A jövő városai számára pedig együtt fejlesztjük majd a komplex megoldásokat.” – véli Peter Steiner, az Audi Electronics Venture GmbH. ügyvezető igazgatója.

Az Audi Electronics Venture GmbH (AEV) 2001. októbere óta fejleszt új technológiákat az Audi márka járművei számára. Az AUDI AG 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalat új funkciókon és új szoftvereken dolgozik, világszerte innovatív technológiák után kutat, startup vállalkozásokba fektet be és más iparágak vállalataival működik együtt. Azért, hogy megfeleljen a dinamikusan változó, csúcstechnológiát képviselő környezet kihívásainak, az AEV saját és partnerei erősségeinek egyesítésére koncentrál. Így az AEV képes fejlesztési ciklusainak felgyorsítására, amellyel tovább erősödik a „A haladás technikája”.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.