Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi készen áll arra, hogy átlépjen az elektromos korba
2021.06.30.
Újdonság az Audiról

Az Audi készen áll arra, hogy átlépjen az elektromos korba

Négy éven belül kezdetét veszi az Audi utolsó teljes egészében új fejlesztésű belsőégésű motorjának gyártása, 2026-tól pedig a prémiummárka kizárólag tisztán elektromos hajtásrendszerű új modellekkel jelenik meg a világpiacon. Ezt Markus Duesmann, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke a Klímasemlegesség Alapítvány (Climate Neutrality Foundation) klímakonferenciáján jelentette be. Stratégiai átalakulása keretében a vállalat gyorsítani tervezi átállását az elektromos mobilitásra, s 2033-ig fokozatosan beszünteti belsőégésű motorjai gyártását. Legkésőbb 2050-re az Audi már szén-dioxid-semleges mérleg mentén kíván működni.

Audi

„Innovációs erőnkkel a hosszú távon fenntartható és klímasemleges mobilitás lehetőségét kínáljuk az embereknek” – folytatta Markus Duesmann. – „Nem a tiltások, hanem a technika és a fejlesztés sikerében hiszek.” Mint elmondta, az Audi belsőégésű motorjai kifutásának pontos időpontja végső soron a vásárlókon és a jogalkotókon múlik. Kínában várhatóan 2033 után is mutatkozik rájuk kereslet, tette hozzá, ezért ott helyi gyártásból tovább is kínálhatnak belsőégésű motorral hajtott autókat. Ezzel párhuzamosan az Audi jelentősen kibővíti tisztán elektromos modelljei kínálatát. Az e-tron GT*, az RS e-tron GT*, a Q4 e-tron* és a Q4 Sportback e-tron* formájában már idén is több elektromos, mint belsőégésű motorral hajtott újdonsággal érkezik a márka a piacra, s 2025-re már több mint húsz elektromos modellre tervezi szélesíteni választékát. „Jelen ütemterv kellően egyértelmű alap a határozott és erőteljes átlépéshez az elektromos korszakba. A jelzés, amit küldünk: az Audi készen áll” – hangsúlyozta Markus Duesmann.Az elektromos mobilitás és társadalmi elfogadottsága bővülése szempontjából a kiterjedt töltőinfrastruktúra és a megújuló forrásokból származó energiák fokozott használata is meghatározó, s az Audi mindkét területen aktív. Néhány hete mutatta be az ingolstadti márka Audi charging hub kísérleti projektjét, előzetes foglalási lehetőséggel és várószalonnal kialakított, saját prémium-töltőmegoldását. Mindemellett az autógyártó energiaszolgáltatókkal is együttműködik, így segítve elő a megújuló forrásokból származó energia széleskörű alkalmazását.Az Audi egészen kifutásukig teljes intenzitással fejleszti belsőégésű erőforrásait is, a fokozott gazdaságosság és a nagyobb vevőelőnyök jegyében tökéletesítve tovább meglévő motorgenerációit. Egyértelmű ugyanis: „Az Audi utolsó belsőégésű motorja egyben a legjobb is lesz, amit valaha készítettünk” – emelte ki Markus Duesmann.
A megadott felszereltségek, adatok és árak a németországi modellprogramra érvényesek. A változtatás és a tévedés joga fenntartva!* Az említett és a német piacon elérhető modellek üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási értékei együttesen a jelen médiainformáció végén található felsorolásban tekinthetők meg.Az említett modellek üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatai

Az üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok, illetve gazdaságossági besorolások a megadott tartományban a választott keréktárcsák/gumiabroncsok, illetve járműfelszereltség függvényeként alakulnak.Audi e-tron GT quattro

Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 19,6 - 18,8 (NEDC), 21,6 – 19,9 (WLTP);

szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0Audi RS e-tron GT

Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 20,2 - 19,3 (NEDC), 22,5 – 20,6 (WLTP);

szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0Audi Q4 50 e-tron quattro:

Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 20,0 –17,9 (WLTP); 17,8 – 16,5 (NEDC);

szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro:

Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 20,9 –17,6 (WLTP); 17,9 – 16,4 (NEDC);

szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.