Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi modelljeit két „Arany kormánykerék” díjjal jutalmazták: az A1 és az e-tron is kategóriája legjobbja lett
2019.12.03.
Újdonság az Audiról

Az Audi modelljeit két „Arany kormánykerék” díjjal jutalmazták: az A1 és az e-tron is kategóriája legjobbja lett

Kettős győzelemmel zárta az Audi a 2019-es „Arany kormánykerék” szavazást. Az A1 Sportback1 és a tisztán elektromos e-tron2 gyűjtötte be kategóriájuk, a „Kisautók” illetve a „Nagyméretű SUV modellek” legtöbb szavazatát. A német autós szakmai magazin „Auto Bild”, európai testvérlapjai illetve a német „Bild am Sonntag” újság olvasói szavazataikkal határozták meg a döntősök körét. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri tagjai pedig közülük választották ki a győzteseket.

Audi

„Nagyon büszkék vagyunk a két első helyünkre.” – nyilatkozta Hans-Joachim Rothenpieler, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja a berlini díjátadó gálán. „Az „Arany kormánykerék” iparágunk egyik kiemelkedő elismerése. Különösen örülünk annak, hogy tisztán elektromos Audi e-tron modellünk kategóriája legjobbja lett úgy, hogy legyőzte hagyományos hajtásrendszerrel készült riválisait. Ez megerősít minket abban, hogy jó úton haladunk elektromos mobilitási stratégiánkkal. Az A1 elismerése pedig igazolja, hogy a modell új generációjával egy olyan autót dobtunk piacra, amely kívül-belül meggyőző.” – tette hozzá Rothenpieler.

58 darab, tavaly október óta bemutatott autó vett részt az idei „Arany kormánykerék” szavazáson, amelyek hét járműkategóriában versenyeztek. Az egyes kategóriákban az első három, legtöbb olvasói szavazatot begyűjtő modell jutott tovább a döntőbe. A döntő mezőnyét alkotó 21 autót ezután a DEKRA Lausitzring versenypályáján tették próbára. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri az „Auto Bild” összehasonlító tesztjeihez használt pontrendszer módosított változata alapján értékelte az autókat. Az ítészek között az „Auto Bild”, testvérlapjai és a „Bild am Sonntag” szakértői mellett olyan specialisták is részt vettek, mint az autóversenyző Mattias Ekström, a korábbi Forma-1 pilóta Hans-Joachim Stuck és a műsorvezető Sidney Hoffmann.

Az Audi két győztes modellje a hétköznapi közlekedésben is hódít. Az A1 Sportback* ideális társ a városi környezetben és a hosszabb utak során is. Infotainment és vezetéstámogató rendszereit illetően a felszereltsége megfelel a középkategóriás társak által kínált választéknak. A „Nagyméretű SUV modellek” kategóriában az Audi e-tron* megelőzte belsőégésű motorral szerelt versenytársait. A tisztán elektromos modell páratlan térkínálata mellett első osztályú kényelmet és a mindennapi közlekedéshez megfelelő hatótávolságot kínál. Az Audi elektromos terepjárója az első sorozatgyártású modell, amelyet kameraalapú virtuális visszapillantó tükörrel szereltek. A „Haladás technikája” szellemében az e-tron nagy teljesítményű töltésre képes és a quattro technológia legújabb generációját, az elektromos összkerékhajtást vonultatja fel.

1. üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 6,0 – 4,6 l/100 km; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált: 137 - 104 g/km

2. energiafogyasztás kWh/100 km: 26,4 – 22,9 (kombinált, WLTP ciklus szerint), 24,6 – 23,7 (kombinált, NEDC ciklus szerint); CO2-kibocsátás g/km*: 0

*: Az üzemanyag/elektromosáram-fogyasztás, a CO2 kibocsátás és a hatékonysági osztály függ a választott gumi és könnyűfém kerék kombinációjától.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.