Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi R8 LMS GT2 egy exkluzív Color Edition kiadással jelentkezik
2021.05.05.
Újdonság az Audiról

Az Audi R8 LMS GT2 egy exkluzív Color Edition kiadással jelentkezik

Röviddel az Audi R8 LMS GT2 Monzában aratott két győzelme után az Audi Sport ügyfélverseny részlege egy mini sorozatot mutat be versenyautójából. Hat karakteres fényezés, amely az R8 LMS legerősebb változatát egy igazi gyűjteménybe illő egyéniséggé változtatja.

Audi

„Az Audi Sport ügyfélverseny részlegének 13 éves története során most először állunk elő ilyen színes elgondolással ügyfeleink felé.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélverseny programjának vezetője. „Színenként egy modellel a Color Edition sorozat valódi egyéniségeket kínál és ebben a formában nem lesz még egyszer elérhető. A versenytársakkal összehasonlítva egyedülálló és vonzza a figyelmet, legyen akár egy gyűjtemény darabja vagy a pályanapokon és versenyeken megjelenő versenyautó.”


470 kW (640 LE) teljesítményével az Audi R8 LMS GT2 a legerősebb a márka ügyfélverseny programjában elérhető négy modell közül. A sorozatgyártású változaton alapuló, szabadon forgatható V10 erőforrás gyorsította a versenyautót az első két európai győzelemig, amelyeket a monzai Király Parkban található versenypályán gyűjtött be április 17-én és 18-án. Négy autógyártó már elkötelezte magát e mellett, a nemzetközi GT versenyek sorában még mindig újnak számító, nagy teljesítményű sorozat mellett. Mind a négy gyártó autói ott voltak a monzai rajtnál.


Az Audi Sport ügyfélverseny részlege a Color Edition darabjaival párhuzamosan építi az R8 LMS GT2 hagyományos változatát márka neckarsulmi üzemében. A versenyváltozat alumínium és szénszál-erősítésű műanyag kompozit alváza és acél bukókerete ugyanabban a gyárban készül, mint a sorozatgyártású modellé. Az Audi Sport az 5,2 literes szívómotort Magyarországon, a győri üzemben gyártja. Az Audi Sport ügyfélverseny részlegének egy csapata Heilbronn-Biberachban állítja össze a versenykész autót összhangban az SRO (Stéphane Ratel Organization) által meghatározott GT2 szabályozással.

A Color Edition sorozat hat árnyalata fényezésként kerül a karosszériára, amely teljes egészében szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül. Ennek eredményeként - a versenyeknél használt fóliázással összehasonlítva - egy szokatlanul igényes, kiemelkedő minőségű és tartós megoldás jön létre. Az Audi Sport ügyfélverseny részlege a hat Color Edition modellt 349 000 eurós (plusz áfa) áron kínálja.


Az Audi R8 LMS GT2 Color Edition modelljei:

Kyalami zöld

Misano vörös

Nogaro kék

Sebring fekete

Tactical zöld

Vegas sárga

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.