Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi zöld utat adott az algériai gyártásindításnak
2018.12.12.
Újdonság az Audiról

Az Audi zöld utat adott az algériai gyártásindításnak

Az AUDI AG és a régóta Audi importőrként működő SOVAC S.P.A. december elején megkezdte három modell algériai összeszerelését. Ettől kezdve az Audi A3 Sportback, az A3 Limousine és az Audi Q2 modellek az azonos nevű tartomány központjában, Relizane városában gördülnek majd le a gyártósorról. Az Audi márkát érintő éves gyártási kapacitást kezdetben közel 3 000 autóban célozták meg. A SOVAC S.P.A. algériai üzeme 2017. óta gyártja a Volkswagen konszern márkáinak modelljeit.

audi

Az Audi A3 és Q2 modellek helyi gyártásához szükséges gyártósort Peter Will, az AUDI AG CKD/MKD/SKD (félig, részben vagy teljesen szétszerelt egységekkel összefüggő) projektjeinek tervezéséért és irányításáért felelős vezetője illetve Mourad Oulmi, a SOVAC S.P.A. ügyvezető igazgatója indította el: „A konszern több márkájának modelljeit is gyártó üzemben való megjelenésünk logikus lépés volt a növekvő algériai piacra történő belépéshez.” - jelentette ki Will. „A helyi munkaerő speciális oktatása során biztosítjuk az Audi minőség megfelelő átadását és kihasználjuk a Volkswagen csoport többi márkájával létrejövő szinergiát a termelés és a logisztika területén. Ezzel együtt lefektetjük észak-afrikai növekedésünk további alapjait.”

 

Mourad Oulmi, a SOVAC S.P.A. ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az Audi márkával Algériában most először lehetőségünk nyílik prémium modellek gyártására, amellyel ügyfeleink igényeit is kielégíthetjük. Rendkívül hálás vagyok az Audinak, hogy az elmúlt hónapokban - a SOVAC segítségével - azon dolgozott, hogy újra bevezesse a márkát az algériai piacon. Több, mint 10 év partneri viszony után új szakasza kezdődik az együttműködésünknek.”

 

2017-ben a SOVAC Production S.P.A Algéria egy 150 hektáros területen építette fel üzemét Relizane térségében, Algírtól 220 kilométerre nyugatra. Az egység napi gyártókapacitása azóta jelentősen növekedett, jelenleg közel 200 autó hagyja el itt a gyártósort naponta. Az üzemben jelenleg a Volkswagen Golf, Polo, Tiguan, Passat és Caddy, a Škoda Octavia, Rapid és Fabia illetve a SEAT Ibiza, Arona, Leon és Ateca modellek összeszerelése történik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.