Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az új ŠKODA FABIA – Nagyobb, sportosabb és még biztonságosabb
2021.03.03.
Újdonság a ŠKODA-ról

Az új ŠKODA FABIA – Nagyobb, sportosabb és még biztonságosabb

Kifejező formavilág, tágasabb beltér, fokozott kényelem és a korszerű biztonsági és vezetői segédrendszereknek köszönhetően még nagyobb biztonság: így mutatkozik be az új ŠKODA FABIA negyedik generációja. 22 évvel megjelenését követően a népszerű kisautó még színvonalasabb biztonsággal, kényelemmel és dinamikával ötvözi a ŠKODA olyan klasszikus erényeit, mint a megbízhatóság, a könnyű kezelhetőség és a magasfokú praktikum.

Skoda

Johannes Neft, a ŠKODA igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja hangsúlyozta: „Érzelmekben gazdag formai nyelvezetével az új FABIA már első pillantásra vérbeli ŠKODA-modellként azonosítható. Utasterét szintén jelentősen továbbfejlesztettük elődjéhez képest, magasszintű kényelemmel, modern infotainment-berendezésekkel és innovatív vezetői segédrendszerekkel. E vonzó ajánlatot az eddigieknél is tágasabb térkínálat, éppoly gazdaságos, mint nagyteljesítményű motorok, valamint kiváló menettulajdonságok teszik teljessé. Új belépőmodellünk így mindent kínál, amit csak egy modern kisautótól kívánhatunk – s kicsivel még többet is.”

 

Kisautó nagy kultusszal

A FABIA immár 1999-es premierje óta kombinálja a ŠKODA márka jellemző erényeit, magasszintű aktív és passzív biztonságát nagyvonalúan méretezett beltérrel és igencsak meggyőző ár/érték-aránnyal ötvözve. Mindemellett kompakt külső méretek, gazdaságos üzemű hajtásrendszerek és „Simply Clever” megoldások egész sora is jellemzi. A FABIA tökéletesen kielégíti a fiatal családok vagy épp a pályakezdők igényeit, de második autónak is ideális. A ŠKODA jelenlegi modelljei közül a második leghosszabb ideje szerepel a termékportfólióban, így mára a márka meghatározó arcának számít, komoly kultusszal és hűséges ügyfélkörrel. Mostantól a FABIA negyedik generációja írja tovább e sikertörténetet.

 

Full-LED első fényszórók és hátsó lámpák, Digitális műszerfal és új színek

Az új FABIA elölnézetét egészen a hűtőrácsig húzódó, éles metszésű fényszórói határozzák meg, amelyek már alapkivitelükben is korszerű LED-technikával működnek, kívánságra pedig funkciók széles körét kínáló Full-LED kivitelben is rendelkezésre állnak. A márkára jellemző kristályhatású struktúrákkal kidolgozott hátsó lámpák extrafelszerelésként szintén rendelhetők Full-LED változatban. A ŠKODA FABIA új beltér-kialakítása tovább erősíti a kisautó közvetítette, eleve kimondottan tágas térérzetet. A szabadon álló központi képernyővel kialakított, szimmetrikus felépítésű műszerfal és a felszereltségi szintek szerint eltérő színű, vízszintes dekorbetétek egyaránt az utastér szélességét hangsúlyozzák. Mindezeken túl első ízben kapható a digitális műszerfal a FABIA számára. A piaci bevezetéskor a három jól ismert felszereltségi szint – Active, Ambition és Style – szerepel a választékban, egyaránt új színek és anyagok kínálatával.

 

Oliver Stefani, a ŠKODA Design vezetője teljes egészében újraértelmezte a ŠKODA mély benyomást keltő, kristályhatású formai nyelvezetét a nagysikerű kisautó számára. Amint kiemelte: „Új FABIA sorozatával a ŠKODA következetesen továbbfejleszti formatervezési nyelvezetét. E kompakt ferdehátú modell vizuálisan kimondottan sportos és elegáns hatást kelt: szoborszerűen plasztikus vonalvezetés, dinamikus arányok és a modern, LED-technikájú világítóberendezések, valamint a ŠKODA modelljeire jellemző kristályhatású struktúrák gondoskodnak dinamikus és modern megjelenésről.”

 

Az első ŠKODA FABIA az MQB-A0 platform alapjain

Az MQB-A0 platform a jármű arányaira kifejtett hatása a FABIA új méreteiben is tükröződik. A megnövekedett méretek ellenére a ŠKODA mérnökei sikerrel őrizték meg az autó tömegét csaknem a harmadik generáció szintjén.

 

Az új ŠKODA FABIA méretei:

   > Hosszúság: 4107 mm

   > Szélesség: 1780 mm

   > Magasság: 1460 mm

   > Tengelytáv: 2564 mm

   > Első nyomtáv: 1525 mm

   > Hátsó nyomtáv: 1509 mm

   > Csomagtér térfogata: 380 l

   > Csomagtér térfogata lehajtott hátsó üléstámlával: 1190 l

 

Két MPI-benzinmotor és három TSI-erőforrás közvetlen befecskendezéssel

Összesen öt gazdaságos üzemű benzinmotor palettájával (48 kW és 110 kW között) és agilis menettulajdonságaival az új ŠKODA FABIA egyaránt ideálisan felkészült a rövid távokra és a hosszú utazásokra, kompakt méreteivel pedig városi közlekedésre is ideális. Mind az öt erőforrás a Volkswagen Csoport új EVO-motorgenerációjának tagja és a WLTP-ciklus szerint túlnyomórészt öt liter körüli kombinált üzemanyag-fogyasztás jellemzi őket 100 kilométerenként – a 40 literes helyett az extrafelszerelésként kínált 50 literes üzemanyagtartállyal így 950 kilométer feletti hatótávok adódhatnak. Generációváltásával a ŠKODA FABIA új csúcs-motorváltozatot is kapott, az 1.5 TSI aggregát 110 kW (150 LE) teljesítményt produkál négy hengeréből és már alapkivitelében hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozik.

 

A legalacsonyabb ellenállási együttható kategóriájában

Miután légellenállási együtthatója (cw) elődjéhez viszonyítva 0,32-ról 0,28-ra csökkent, a FABIA a legjobb értékkel rendelkezik a kisautók piaci szegmensében. Az aerodinamikai fejlesztéseket nagypontosságú numerikus áramlástani szimulációval (Computational Fluid Dynamics; CFD) végezték. A számos innovatív részletmegoldás között szerepel az első lökhárító alsó légbeömlő nyílása mögött elhelyezett, aktívan állítható hűtőzsaluzat is.

 

Kiváló aktív és passzív biztonság

Baleset esetén akár kilenc légzsák óvhatja a bennülőket, emellett a FABIA további ISOFIX- és felső heveder (Top Tether) rögzítőpontokat kínál, első ízben az első utasülésen is. Kiterjedt biztonsági felszereltségével a FABIA piaci szegmense legbiztonságosabb modelljei közé tartozik.

 

13 új „Simply Clever” megoldás

A ŠKODA immár hosszú évek óta könnyíti ügyfelei mindennapos mobilitását újabb és újabb ötletes és átgondolt „Simply Clever” megoldásokkal. Az új FABIA e hagyományt folytatva mindjárt 13 új ötlettel szolgál negyedik generációjában, amelyek közül néhány először kerül át a ŠKODA más modelljeiből a FABIA sorozat tagjaiba. Az új FABIA összesen 43 „Simply Clever” megoldást kínál.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.