Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az új Taigo bemutatkozik Európában
2021.08.03.
Újdonság a Volkswagenről

Az új Taigo bemutatkozik Európában

Minden készen áll a Volkswagen márka új karosszériaformájának fogadására: az új kompakt crossover Taigo bemutatásával a Volkswagen most először debütál az európai piacon egy SUV kupé modellel. Az első kerék hajtású Taigo divatos crossover karosszériájával, megemelt üléspozíciójával, úttörő hálózatba kapcsolhatósági megoldásaival és kompromisszummentes hétköznapi használhatóságával igazi közönségkedvenc. Az ötüléses autó tetővonala kupé stílusban lejt hátrafelé anélkül, hogy a hátsó sorban helyet foglalók fejterét szűkössé tenné. Ezzel a Volkswagen egy harmadik karosszériaváltozattal bővíti a korábban elsősorban a csúcsmodellek számára fenntartott moduláris keresztmotoros (MQB) platformra épülő kompakt modelljeinek (Polo illetve T-Cross) sorát. Számos, a legmodernebb technológiát képviselő asszisztensrendszer gondoskodik az optimális kényelemről és a magasszintű biztonságról minden utas esetében.

Volkswagen

Az új Taigo a formatervezés, az egyéniség és az érzelmek hármasára összpontosít. Az alapfelszereltség részeként kínált teljes LED fényszóróival, teljesen digitalizált vezetőfülkéjével és az infotainment rendszerek legújabb generációjával (MIB3) a 4,26 méter hosszú SUV kupé kiemelkedő technológiai színvonalat képvisel kategóriájában. A kifejező karosszériaforma a maga nemében az első a Volkswagen modellkínálatában. A crossover jellegű karosszéria és a kupékra jellemző sziluett tökéletesen alkalmassá teszi a Taigo modellt – csakúgy, mint brazil megfelelőjét, a Nivust – új, döntően fiatal és fiatalos célcsoportok megnyerésére a Volkswagen számára. A Taigo műszaki alapját a Volkswagen moduláris keresztmotoros (MQB) platformja adja. A választott opcionális tételek révén a Taigo akár az új IQ.LIGHT LED-Mátrix fényszórókkal és megvilágított hűtőrács keresztléccel is rendelhető. A Taigo formatervét erőteljes arányok határozzák meg, kupéformát idéző sziluettjén pedig hangsúlyosan jelenik meg a nagymértékben előre döntött C oszlop. A magasabb kategóriájú SUV kupék ihlette megoldással a Taigo egyedülálló modell kategóriájában.



A beltérben a Taigo finoman kidolgozott multifunkciós kormánykerekét és modern vezérlőelemeket találunk az alapfelszereltség részeként. Az infotainment rendszerek alapjául az MIB3 harmadik generációja szolgál, amely tartalmaz egy online vezérlőegységet (eSIM) és egy – konfigurációtól függő – „App Connect Wireless” funkciót. Különböző megoldások, mint amilyen a streaming szolgáltatásokhoz való kapcsolódás, a természetes hangvezérlés és a „Volkswagen ID” használatával történő felhőalapú személyre szabhatóság lehetővé teszik a legújabb MIB3.1 szolgáltatások használatát a felszereltségtől függően.

A még nagyobb biztonságot és kiemelkedő kényelmet kínáló vezetéstámogató rendszerek használatával az új SUV kupé igen hasonlóvá válik a magasabb kategóriákban szereplő más Volkswagen modellekhez. Minden Taigo a szériafelszereltség részeként városi vészfékfunkcióval kiegészített „Front Assist” környezetfelügyelő rendszerrel és sávtartó automatika „Lane Assist” rendszerrel érkezik. Az opcionálisa elérhető „IQ.DRIVE Travel Assist” félautonóm vezetést kínál a rendszer által meghatározott maximális sebességig, amely 210 km/óra.

Az új Taigo modellel kapcsolatos film a következő oldalon érhető el: https://youtu.be/V_ySP0h4G5o

A jármű egy sorozatgyártás közeli tanulmányautó és kereskedelmi forgalomban még nem elérhető

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.