Újdonság az Audiról
2018.12.20.

Bram Schot az Audi Igazgatótanácsának új elnöke

Az AUDI AG Felügyelő Bizottsága 2019. január 1-től Bram Schot-ot választotta a vezetőség elnökévé. Schot már 2018 júniusától megbízott ideiglenes vezérigazgatója volt a vállalatnak, januártól pedig továbbra is ő felel majd az értékesítésért és a marketingért.
audi

„Az igazgatótanács új elnökének kinevezésével fontos alapokat teremtettünk az Audi jövőjéhez. Bram Schot ideiglenes vezérigazgató az elmúlt hónapokban meggyőző munkát végzett. A csapatával elősegítette a vállalaton belüli változásokat és hatékonyan kezeli a jelenlegi kihívásokat is. A pozíciójánál fogva képes lesz tovább gyorsítani a cégünk átalakulását, hogy a „Négy Karika” további sikereket érjen el” – tette hozzá az Audi Felügyelő Bizottságának elnöke és a Volkswagen-csoport vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess.

 

Peter Mosch, az Audi Felügyelő Bizottságának elnökhelyettese és az Általános Üzemi Tanács elnöke elmondta: „Az Audin belül dolgozók egyértelmű terveket szeretnének látni a vállalat vezetőitől. A munkavállalók képviselőiként éppen ezért vagyunk ennyire elhivatottak, hogy jó munkát végezzünk. Ezért is neveztük ki Schot-ot az igazgatóság elnöki pozíciójára, aki a korábbi időszakban bebizonyította, hogy képes lendületet adni a vállalatnak. Most folytatnia kell a megkezdett utat, hogy az Audi újra feljusson a csúcsra.”

 

Bram Schot tehát hivatalosan januártól lesz az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke, ami nem csak az Audit, hanem a  Ducati, a Lamborghini és az Italdesign Giugiaro márkákat is magában foglalja.

 

A most 57 éves igazgató Hollandiában született. Bram Schot korábban a Mercedes-Benznél dolgozott Olaszországban, s 2012-ben igazolt át a Volkswagen-csoporthoz, ahol a Volkswagen Haszonjárművek Igazgatótanácsában felelt a marketingért és az értékesítésért. Schott 2017 szeptembere óta tagja az Audi AG Felügyelő Bizottságának.