Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Dinamikus és intelligens: az Audi e-tron GT online világpremierje
2021.02.11.
Újdonság az Audiról

Dinamikus és intelligens: az Audi e-tron GT online világpremierje

Egy energiától duzzadó menetbemutató és egy igazán elismerésre méltó résztvevőket felvonultató világpremier: az Audi bemutatta új elektromos zászlóshajóját, az Audi e-tron GT modellt. A digitális „Haladás napja” rendezvény két eseményén a négykarikás márka prezentálta tisztán elektromos gran turismo modelljének legfontosabb vonásait: a dinamikus teljesítményt, az érzelemgazdag formavilágot és a fenntarthatóságot.

Audi

„Az e-tron GT egy egyedülálló Gran Turismo, amelyet a jövőre fókuszálva értelmeztünk újra. Megjelenése a prémium autóipari formatervezés remekműve. Figyelemreméltó vezetési teljesítményével az elektromos mobilitás legérzelemgazdagabb vonalát követi. Fenntartható koncepciójával pedig egy szemléletet képvisel.” – részletezi Markus Duesmann, az AUDI AG vezérigazgatója. „Hiszen nem csupán a hajtás koncepciója fenntartható. A Böllinger Höfe üzemének teljes gyártása nettó szénsemleges energiamérleggel rendelkezik. Ez jelzésértékű mind az üzem, mind a dolgozóink, mind pedig az Audi jövőre való felkészültségét illetően.”

 

Az Audi új mércét állított a „Haladás napja” digitális világpremierrel is. Két digitális esemény keretében mutatkozott be ugyanis az Audi e-tron GT: a „Haladás futamán” Lucas di Grassi Formula E pilóta és Nico Rosberg, Forma-1 világbajnok és fenntarthatósággal foglalkozó vállalkozó mutatta be az Audi RS e-tron GT illetve a négykarikás márka jelenlegi Formula E versenyautója, az Audi e-tron FE07 dinamikus vezetési teljesítményét. Az Audi Driving Experience Center Neuburg an der Donau-ban található pályáján tett utazás során a középpontban az új modell dinamikus teljesítménye állt.

 

A „Haladás ünnepe” eseményen a négykarikás márka most először engedett bepillantást a nagyközönségnek az Audi e-tron GT világába. Az egy órás virtuális bemutató során Markus Duesmann és Hildegard Wortmann, az igazgatótanács értékesítés és marketing területéért felelős tagja, továbbá az Audi további képviselői, mint Henrik Wenders, az Audi márka rangidős alelnöke és Marc Lichte, formatervezési vezető ismertették az új modellel kapcsolatos tudnivalókat.

 

A változatos program hangsúlyozta a négykarikás márka jövőorientált szemléletét. A formatervezés, a fenntarthatóság és a teljesítmény jelentőségét illetően a színész, producer Tom Hardy, a divattervező Stella McCartney és Nico Rosberg osztották meg személyes benyomásaikat. Az autó leleplezésénél felhangzó zenei kíséret az amerikai egyesült államokbeli énekes és dalszerző, Janelle Monáe előadásában hangzott el, míg műsorvezetőként Steven Gätjen navigálta végig a nézőket a bemutató eseményein.

 

A GREENTECH FESTIVAL és az Audi, amely alapító partnerként működött közre ennek a fenntarthatósággal foglalkozó platformnak a létrehozásában, az Audi e-tron GT világpremierjét választották, hogy most először közösen átadják a GREEN FUTURE díjat. A GREEN AWARDS elismerések részeként átadott díjat olyan projektek és személyek kapják, akik a környezettel összeegyeztethető városiasodást népszerűsítik és ezzel együtt jelentősen hozzájárulnak a városi infrastruktúrában tapasztalt életminőség javításához. A győztes a tel-avivi székhelyű Zencity startup a közösségi média bejegyzéseket és a helyi városi híreket gyűjtő és elemző algoritmusával.

Mindkét esemény továbbra is elérhető online formában.

 

 

Idézetek a „Haladás napja” rendezvény résztvevőitől:

 

Hildegard Wortmann, az AUDI AG igazgatótanácsának az értékesítés és marketing területéért felelős tagja

„Az Audi e-tron GT egy új korszak kezdete az Audi számára. Célunk, hogy az elektromos prémium mobilitás jövőjét formáljuk. A részletek iránti rajongásunk, maximális precizitásunk és jövőbe mutató formatervünk jól mutatja, hogy mi az Audi márkánál milyen szenvedéllyel tervezzük és készítjük járműveinket.”

 

Henrik Wenders, az Audi márka rangidős alelnöke

„Az Audi e-tron GT modellel az Audi géneket visszük az utakra. A gran turismo nagyszerűen tükrözi innovatív erőnket és úttörő szellemünket. Számunkra már most a márka ikonjainak egyike, az Audi TT és az Audi R8 modellek mellett.”

 

Marc Lichte, az AUDI AG formatervezési vezetője

„Számomra a haladás azt jelenti, hogy valami újat alkotok. Olyasmit, amelyet korábban ebben a formában senki sem alkotott még. Egy tisztán elektromos jármű megtervezése is ilyen: a teljes formatervezési folyamatot újra kell gondoljuk.”

 

Lucas di Grassi, Formula E pilóta és vállalkozó

„Az Audi RS e-tron GT mérföldkő a nagy teljesítményű, elektromos modellek fejlesztésében.”

 

Nico Rosberg, fenntarthatósággal foglalkozó vállalkozó és Forma-1 világbajnok

„Az elektromos mobilitás maga a jövő. Természetesen a célhoz vezető út igen hosszú. Nagyszerű látni, hogy az Audi milyen eltökélten lépett rá erre az útra.”

 

Stella McCartney, fenntartható luxus divattermékek tervezője

„Annak szentelem az életem, hogy elérjem, a divatipar szembenézzen önmagával és a Földanyára gyakorolt hatásával. Hálás vagyok, hogy továbbra is megoszthatom a jelen holnappal kapcsolatos üzenetét egy új közönséggel.”

 

Tom Hardy, színész, producer

„A márka régi nagyköveteként örömmel és büszkeséggel szemlélem az Audi folyamatos, haladásra irányuló törekvését. Most, hogy az elsődleges fókusz az elektromos járművek felé tolódott, még egy lépéssel tovább ment a márka: szenvedélyes mérnöki munkával, mesteri szintű szakmaisággal tölti meg járműveit, integritással és mindenekelőtt tudatos, környezethez igazodó fenntarthatósággal és kiemelkedő minőséggel teljesítve a jövő kihívásait.

 

 

A fent említett modellek üzemanyag fogyasztási adatai:

Audi e-tron GT quattro:

elektromosáram fogyasztás (kWh/100 km): 21,6 – 19,9 (WLTP ciklus szerint); 19,6 – 18,8 (NEDC ciklus szerint) (vegyes)

Szén-dioxid kibocsátás (vegyes) g/km: 0

 

Audi RS e-tron GT:

elektromosáram fogyasztás (kWh/100 km): 22,5 – 20,6 (WLTP ciklus szerint); 20,2 – 19,3 (NEDC ciklus szerint) (vegyes)

Szén-dioxid kibocsátás (vegyes) g/km: 0

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.