Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egy élhető jövő alakítói: az Audi ifjú tehetségeket küldött a One Young World Summit világtalálkozóra
2019.11.12.
Újdonság az Audiról

Egy élhető jövő alakítói: az Audi ifjú tehetségeket küldött a One Young World Summit világtalálkozóra

Gazdasági fejlődés és társadalmi egyenlőség a bolygónk ökológia határainak tiszteletben tartásával: az Egyesült Nemzetek lefektette az élhető és fenntartható jövőt szolgáló 17 célkitűzését. Ezek a Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals – SDGs) álltak a tizedik alkalommal megrendezett One Young World Summit találkozó középpontjában. Az Audi és az Audi Környezetvédelmi Alapítvány 26 dolgozónak és külsős ösztöndíjasnak tette lehetővé, hogy részt vegyenek az október 22-25. között Londoban megrendezett globális fórumon.

Audi

Az Audi komolyan veszi a környezeti és társadalmi felelősségvállalást és vállalati kultúrájában is a következetes, fenntartható működéshez ragaszkodik. A Csoport igen ambiciózus célként 2050-re teljesen szén-dioxid-semlegesen kíván működni és erre az útra a munkatársakat is magukkal viszik. Éppen ezért az Audi kiemelt fontosságúnak tartja az ifjú tehetségek támogatását és a kollégák társadalmi felelősségvállalásának ösztönzését, akik így kreatív véleményvezérré és példaképpé válhatnak.

 

Az Audi 2016. óta részt vesz a One Young World Summit világtalálkozón és az idei évben lehetővé tette, hogy hat üzemből (Ingolstadt, Neckarsulm, Peking, Brüsszel, Győr, San José Chiapa) tizenegy fiatal dolgozó is csatlakozzon és részt vegyen a globális fórum programján. A 22 éves Austen Lowe egyike ezen fiataloknak. Az Audi Brussels „Vezetési kultúra és sokszínűség” csapatának tagjaként Lowe az ENSZ által meghatározott célok mentén, az egyenlőtlenségek csökkentését célzó „4 000 x me = 1 we” programban dolgozik. „Az Audi brüsszeli gyárában közel 30 nemzet 4 000 dolgozója működik együtt, négy közös munkanyelven.” – nyilatkozta Lowe. „A projektem keretében olyan sokszínűségi nagyköveteket keresek minden részlegnél, akik segítenek az elfogadás támogatásában és az egyenlőtlenség csökkentésében.”

 

A 27 éves Emmanual Acosta a gyártás területén dolgozik és a felelős fogyasztás elkötelezett támogatója. A mexikói San José Chiapában található üzemben egy tudatossági kampány keretében hozta közelebb a dolgozókhoz azt a környezeti kárt, amelyet az eldobott cigaretták okoznak. Mindössze egy cigarettavég közel 40-60 liter talajvíz szennyezéséért felelős. Kollégáival együtt összegyűjtötték a felelőtlenül eldobált cigarettacsikkeket és felvették a kapcsolatot egy helyi, újrahasznosítással foglalkozó vállalattal, amely eltávolította a méreganyagot belőlük, majd a többi alapanyagot könyvek, kartonpapír és virágcserép gyártásához használta fel.

 

Az Audi számára azonban a környezet védelme nem áll meg saját üzemeinek kapuinál. A vállalat 2009-ben alapította az Audi Környezetvédelmi Alapítványt azzal a céllal, hogy a zöld technológiákat népszerűsítse és a környezetvédelmi oktatást/nevelést segítse. Az idei évben az Alapítvány tizenkét ország tizenöt ösztöndíjasának tette lehetővé, hogy részt vegyen a One Young World találkozón. Az ösztöndíjasok között találunk olyan startup alapítókat, akik a tengerek makro- és mikroműanyag-szennyezése ellen küzdenek vagy a vidéki területek zöld árammal való ellátását tűzték ki célul.

 

Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezető igazgatója és az Audi nagykövete a One Young World találkozón így nyilatkozott: „Büszke vagyok fiatal kollégáimra és az ösztöndíjasainkra. A globális kihívások globális, innovatív megoldásokat kívánnak. Az Audinál és az Audi Környezetvédelmi Alapítványnál mi elkötelezetten támogatjuk a fiatal tehetségeket, hogy a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás nagyköveteivé válhassanak.”

 

A One Young World Summit a 18 és 30 év közötti fiatalok találkozója, ahol a résztvevők több, mint 190 országból érkeznek és elkötelezetten támogatják a környezet- és klímavédelmet illetve olyan társadalmi kihívások megoldását, mint például az egyenlő esélyek biztosítása és a szegénység elleni küzdelem. A résztvevőknek lehetőségük van, hogy projektjeiket és ötleteiket megvitassák az üzleti és politikai világ vezetőivel és előre tekintve gondolkodjanak napjaink globális kihívásainak megoldásain. Az idei év vendége volt többek között a korábbi ENSZ főtitkár Ban Ki-Moon, a zenész Bob Geldof és a Nobel-díjas Muhammad Yunus.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.