Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egymilliomodik SUV modelljét gyártotta le a ŠKODA AUTO
2018.08.29.
Újdonság a ŠKODA-ról

Egymilliomodik SUV modelljét gyártotta le a ŠKODA AUTO

Legördült a ŠKODA AUTO egymilliomodik SUV modellje a szerelőszalagról. A jubileumi példány egy Smaragdzöld metál ŠKODA KAROQ. A cseh gyártó SUV-szegmensbeli sikertörténete 2009-ben a ŠKODA YETI megjelenésével vette kezdetét, mára pedig a KODIAQ és a KAROQ SUV modellsorozatok a vállalat növekedésének legfontosabb hajtóerőivé léptek elő, a márka SUV offenzívája pedig a "Stratégia 2025" program meghatározó eleme.

SKODA

Amint Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: "Igazán szép siker az egymillió legyártott SUV modell. Annak érdekében, hogy a jövőben is kielégíthessük az e járműszegmensben mutatkozó egyre bővülő keresletet, már ma megtesszük a szükséges intézkedéseket. Kvasinyban például a SUV modellek gyártásának szakmai központját alakítjuk ki, emellett a ŠKODA KAROQ az év eleje óta a márka egyetlen modelljeként készül vállalatunk két csehországi termelési helyszínén is."

A ŠKODA SUV palettájának sikereit 2009-ben a ŠKODA YETI alapozta meg, amelyet gyártásának 2017-es leállításáig több mint 680 ezer példányban szállítottak ki az ügyfeleknek. A márka jelenlegi SUV offenzívájának nyitányaként a ŠKODA 2017 tavaszán mutatta be ŠKODA KODIAQ sorozatát, amit 2017. októberben a ŠKODA KAROQ követett. Idén tavasszal a ŠKODA KAMIQ bővítette tovább a SUV portfoliót, amelyet a cseh gyártó kizárólag a kínai piacon kínál.

E vonzó sokoldalú tehetségek időközben már a ŠKODA AUTO továbbra is növekvő értékesítésének legfontosabb motorjai közé tartoznak, s július közepéig 215 700 ŠKODA KODIAQ, míg a ŠKODA KAROQ kompakt SUV modellből 87 800 gördült le a szerelőszalagról. Csehország mellett a ŠKODA Indiában, Oroszországban, Kínában és Németországban is gyártja nagysikerű SUV modelljeit.

Az egymilliomodik ŠKODA SUV modell egy Ambition felszereltségű, Smaragdzöld metál ŠKODA KAROQ 1.5 TSI ACT DSG (110 kW/150 LE), amely Kvasiny gyárában készült, s az Eike Schröder - Carmela Garbajosa házaspár számára Spanyolországba szállították ki. Eike Schröder színvonalas kidolgozási minősége, meggyőző ár/érték-aránya és modern technikák alkotta széleskörű felszereltsége alapján döntött a KAROQ mellett, amely eddigi első ŠKODA autója.

A népszerű kompakt SUV modellt a márkára jellemző, kifejező formai nyelvezet, bőséges térkínálat, a biztonság és a kényelem szolgálatában a legkorszerűbb vezetői segédrendszerek, valamint erőteljes és gazdaságos motorok jellemzik.

Az SUV piaci szegmensében indított modelloffenzíva a ŠKODA AUTO "Stratégia 2025" programjának egyik alapvető eleme. E terv keretében fogalmazta meg a cseh autógyártó azon irányelveit, amelyekkel az autóipar - különösen az elektromos mobilitás, az automatizált vezetés és a connectivity területein jellemző - mélyreható átalakulása közepette további növekedést érhet el. Ennek során ugyancsak központi témakör a termékek és folyamatok digitalizációja, az újabb piacok meghódítása, valamint a hagyományos autógyártói tevékenység sokrétű mobilitási szolgáltatásokkal tervezett bővítése.

Egymillió ŠKODA SUV-modell számokban:
(Ügyfélkiszállítások 2009-től 2018. július közepéig)

ŠKODA YETI             684 500

ŠKODA KODIAQ      215 700

ŠKODA KAROQ         87 800

ŠKODA KAMIQ           12 000

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.