Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elektromos és energikus: az új Tiguan világpremierje
2020.07.02.
Újdonság a Volkswagenről

Elektromos és energikus: az új Tiguan világpremierje

A Volkswagen Tiguan Európa legsikeresebb szabadidőautója és a világ egyik legkelendőbb SUV-je. Eddig több mint hatmillió darabot gyártottak. 2019-ben a Tiguan ismét a márka és a teljes Volkswagen csoport legnépszerűbb modellje volt, mintegy 911 000 darab legyártott autóval. A Volkswagen a világpremier részeként most bemutatja a legkeresettebb jármű átfogó frissítését

VW

Ralf Brandstätter, akit kedden neveztek ki a Volkswagen márka új vezérigazgatójává, ezzel kapcsolatban elmondta: „2016-ban a második generációs Tiguan-nal elindítottuk átfogó SUV-stratégiánkat. Ez számos sikeres modell alapjául szolgált világszerte. A Volkswagen most megteszi a következő lépést az új Tiguan elektrifikálása, digitalizálása és hálózati kapcsolódása révén. Ez lehetővé teszi a kompakt SUV számára, hogy megbirkózzon a modern kor kihívásaival.”

 

A legnépszerűbb modell – mely Magyarországon augusztustól lesz rendelhető - a legfontosabb technológiákkal felvértezve újabb jelentős előrelépést jelent. A Volkswagen az új, legkorszerűbb plug-in hibrid hajtással elektromossá teszi a Tiguant. A SUV most első alkalommal önálló Tiguan R modellként is kapható lesz. A rendkívül dinamikus, a legmagasabb kategóriájú modellhez a Volkswagen R szakértői új összkerék hajtást fejlesztettek ki, szelektív keréknyomaték-szabályozással. Az úgynevezett „R-Performance Torque Vectoring” teljesen új SUV vezetési dinamikát tesz lehetővé, mivel a hajtási teljesítményt változó módon osztja el az első és a hátsó tengely, valamint a bal és a jobb hátsó kerék között.

 

A Volkswagen kettős adagoló rendszere biztosítja, hogy a Tiguan turbódízel motorjai (TDI) a világ legtisztább belsőégésű motorjai közé tartozzanak. A Tiguan új Travel Assist rendszerével a kompakt SUV most már képes a támogatott vezetésre 210 km / h sebességig. A Tiguan az infotainment rendszerek legfrissebb generációját (MIB3) is megkapta, hogy az online alapú szolgáltatások és funkciók teljesen új sorozatát fedje fel. Újdonság az audió specialista Harman Kardon fejlesztette opcionális 480 wattos hangrendszer.

 

Az új Tiguan legfontosabb újdonságai között szerepel egy új, érintőkapcsolókkal ellátott kormánykerék-generáció. A Volkswagen a klímaberendezés funkcióit érintő csúszkák és érintőgombok segítségével digitalizálta. És utoljára, de nem utolsósorban: a Tiguan új IQ.LIGHT - LED mátrix fényszórói segítik az éjszakai vezetést, még nagyobb kényelmet nyújtva.

 

Az új Tiguan egyik új külső jellemzője az átalakított első rész. Klaus Zyciora, a Volkswagen-csoport formatervezési vezetője és a Volkswagen márka formatervező vezetője: „Az autó elején a Volkswagen új SUV hűtőrácsa vizuális kapcsolatot teremt a Tiguan és olyan modellek között, mint például a nagyobb Touareg és az Észak Amerikában forgalmazott Atlas Cross Sport között. Ez valóban jelentősen magabiztosabb megjelenést kölcsönöz az új Tiguannak.” A motorháztető megjelenése kompaktabb, az új LED-es fényszórókkal felszerelt hűtőrács szélesebb, az új Volkswagen jelvény elől középen helyezkedik el. A szemet gyönyörködtető lökhárítók is átalakultak. Hátul a Tiguan betűk kiemelkedő központi helyet kaptak a VW jelvény alatt.

 

Az elődökhöz hasonlóan az új Tiguan is sokoldalú autó lett. Ez egy valódi SUV, amely képes rakomány elhúzására - egy Volkswagen, amely biztos fellépéssel képes kezelni minden autózási helyzetet. Ez minden korábbinál igazabb a Tiguan fedélzetén található új vezetői-, asszisztens- és szórakoztató rendszereknek köszönhetően.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.