Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Fiatal, nagyvárosi karakter – Az Audi A1 citycarver
2019.08.01.
Újdonság az Audiról

Fiatal, nagyvárosi karakter – Az Audi A1 citycarver

Friss és magabiztos fellépés az úton, bőséges tér az egyéni kialakítási lehetőségeknek és csúcsszínvonalú hálózati kapcsolatok – ez az Audi A1 citycarver. Az új A1 modellsorozat legprogresszívebb tagja mindenütt otthon érzi magát, legyen szó nagyvárosról, országútról, autópályáról, sőt, akár könnyebb terepről.

Audi

Műszakilag és dizájnja tekintetében egyaránt az A1 Sportback szolgált a 4,04 méter hosszú Audi A1 citycarver alapjául, amelynek vonalvezetése erőteljes és sportosan feszes, emellett bő négy centiméterrel nagyobb szabadmagasság jellemzi, jelentősen megkönnyítve a beszállást és kedvezőbb körkörös kilátást kínálva. E növekményből 35 milliméter az új, megemelt futóműnek, míg a további rész a 16 col peremátmérőtől induló, az A1 Sportback modellekéhez képest megnövelt kerekeknek köszönhető.

Az Audi A1 citycarver külső megjelenését robusztus offroad-stílus jellemzi. Nagyméretű, nyolcszögletű Singleframe hűtőrácsa az Audi Q-modelljeit idézi, amelynek betétjéül hangsúlyosan háromdimenziós kialakítású, matt fekete méhsejt-rácsozat szolgál. A hűtőrács felett az A1 Sportback modellektől eltérően két karakteres nyílás látható, míg a nemesacél-fényezésű alsó védőlemez az A1 citycarver terepes képességeire utal. A kerékjárat és az új formájú oldalküszöbök kontrasztárnyalatú külső elemeket hordoznak, az új tervezésű hátsó lökhárító pedig az orr robusztus kialakítására rímel.

A citycarver palettáján kilenc külső szín sorakozik, a tetőkupola pedig kívánságra Mítoszfekete metál vagy Manhattan-szürke metál színben is rendelhető. A fekete elemek optikai csomagjával a karosszéria alsó részének alapkivitelben szürke és nemesacél-fényezésű kiegészítői mélyfeketében jelennek meg.

Az utastérben a dizájn és a vezetőre összpontosító kezelőfelületek tökéletes összhangot alkotnak, a digitális kombinált műszeregység például a légbefúvó nyílásokkal képez kompakt egységet. Utóbbiak, valamint a középkonzol és az ajtók díszítőfelületei menta, vörösréz, narancs vagy ezüstszürke fényezéssel, az S line felszereltség részeként pedig struktúrszürke árnyalatban is rendelhetők.

Az utastér alapkivitele mellett három felszereltségi szint – advanced, design selection és S line – szerepel a kínálatban, az S line esetében szövet/műbőr vagy Alcantara/műbőr üléskárpit-variációk választhatók. A design selection kivitelű beltérben kontúr-/hangulatvilágítás is rendelkezésre áll.

Tágas beltere és 335 literes csomagtartója tekintetében az A1 citycarver az A1 Sportback modelleknek felel meg, s ugyanez érvényes széria- és extrafelszereléseire is, egészen a dinamikus hátsó irányjelzőkkel kínált teljes-LED fényszórókig. Az A1 citycarver mindezt S line tetőlégterelővel és már alapkivitelben nagyobb, legalább 16 col peremátmérőjű kerekekkel egészíti ki. A vezetői segédrendszerek jó része – köztük az adaptív sebességszabályzással (Adaptive Cruise Control) és a parkolási asszisztenssel (Park Assist) – a felsőkategóriából érkezett, az Audi pre sense front (gyalogos-/kerékpáros-felismerő funkcióval), illetve a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer pedig az alapfelszereltséget bővíti.

 

A digitális világ közepén – infotainment és Audi connect

Vonzó infotainment-komponensei és széleskörű hálózati kapcsolatai révén az Audi A1 citycarver különösen a fiatal autósok intelligens kísérője. Teljes egészében digitális kombinált műszeregysége már alapkivitelben rendelkezésre áll fedélzetén, a csúcsot pedig az Audi virtual cockpit és az MMI Navigációs rendszer plusz képviseli. E top infotainment-rendszert a 10,1 col képátlójú érintőképernyőről vagy egyszerűen hangvezérléssel kezelheti a vezető. A navigációs célok gyorsan megtalálhatók a szabadszöveges keresővel, a HERE térkép- és navigációs szolgáltató pedig online számítja az útvonalat, amely során tág körzetben a pillanatnyi közlekedési helyzetet is tekintetbe veszi.

Az MMI Navigációs rendszer plusz részeként eleve rendelkezésre álló Audi connect navigáció és infotainment (Audi connect Navigation & Infotainment), valamint a kiegészítő „plusz” csomag formájában az Audi olyan további funkciókat is kínál, mint például a Google Earth segítségével folytatott navigáció, az online közlekedési információk, a parkolóhely-információk, a hibridrádió és a mobil külső eszközök számára rendelkezésre álló WLAN-hotspot. Az Audi phone box tökéletesen integrálja az okostelefont a jármű rendszerébe, a térhangzású Bang & Olufsen Premium Sound System pedig 560 watt teljesítménnyel szólalhat meg.

Dinamika csomag a vezetés még intenzívebb élménye szolgálatában – a futómű

A legprogresszívebb Audi A1 futóműve harmonikus és precíz hangolású, ám még agilisabb lehet az A1 citycarver az opcionális Dinamika csomaggal, amely sportos vörös féknyergeket, az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszert, hangaktuátort és állítható lengéscsillapítókkal készült futóművet foglal magában. A négy üzemmódot – auto, dynamic, efficiency és individual – kínáló Audi drive select önállóan is megrendelhető. A Dinamika csomag részeként az Audi mindemellett akár 18 col peremátmérőjű keréktárcsákat is kínál.

Az Audi A1 citycarver 2019 augusztustól rendelhető és 2019 őszén érkezik az európai márkakereskedőkhöz. A piaci bevezetésre „edition one” jelzéssel egy különleges modellváltozatot is kínál az Audi, amely Nyílszürke vagy Pulzusnarancs fényezéssel és 18 colos keréktárcsákkal érkezik. Az orr szélső légbeömlő nyílásainak szegélye, a hűtőrács, a Singleframe rács Audi-karikái és a hátsó típusjelzés itt egyaránt fekete, a fényszórók és a hátsó lámpák sötétített kivitelűek, a tető és a külső visszapillantó tükrök házai pedig egyaránt kontrasztárnyalatban tűnnek fel. Oldalt matt ezüst „edition one” fóliafelirat látható, az igény szerint narancs- vagy ezüstszínű elemekkel kiegészített, exkluzív belső felszereltség alapjául pedig az S line utastér szolgál.

 

A megadott felszereltségek, adatok és árak a németországi modellprogramra érvényesek. A változtatás és a tévedés joga fenntartva!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.