Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Formula E sorozat: hazai pályán versenyez az Audi Sport ABT Schaeffler csapata
2019.05.23.
Újdonság az Audiról

Formula E sorozat: hazai pályán versenyez az Audi Sport ABT Schaeffler csapata

A Formula E sorozat Németországba látogat: május 25-én szombaton Daniel Abt, Lucas di Grassi és társaik Berlinben, a korábbi Tempelhof repülőtér területén szállnak harcba a pontokért. A helyi szurkolók támogatásával az Audi Sport ABT Schaeffler csapat a dobogón szeretne ünnepelni, amellyel kitűnő pozícióból várhatná a bajnoki címért folyó harc utolsó szakaszát.

Audi

„Úgy érzem, ez a berlini verseny éppen a legjobbkor jön. A sikertelen monacói hétvégénk után, ahonnan Daniel és Lucas is – a jó verseny ellenére – pont nélkül távozott, a csapat hazai pályája a tökéletes helyszín a visszatérésre.” – nyilatkozta Allan McNish. A statisztika pedig megerősíti a csapatvezető állítását: az Audi Sport ABT Schaeffler csapat a Formula E sorozat eddigi története során mindössze öt versenyhétvégét zárt pont nélkül, majd a rákövetkező versenyen legalább az egyik pilótájuk a dobogón végzett. Allan McNish így látja az esélyeket: „Jó hír, hogy még teljesen nyitott a bajnokság állása. Egy jó eredménnyel Berlinben az utána hátralévő három versenyre a tavalyi évhez hasonlóan igazán szorossá tehetjük a küzdelmet.”

 

A várostól délre fekvő, 2008-ban bezárt Tempelhof repülőterének 2,377 kilométer hosszú pályája ad otthont a szezon tizedik fordulójának. 1948-ban és 1949-ben Tempelhof volt az a repülőtér, amelyen keresztül a szövetséges hatalmak - nemzetközi légihídként használva azt – étellel és egyéb árukkal látták el a blokád alá vett Nyugat-Berlin lakosait.

 

Az elmúlt évben a szurkolók a német csapat szempontjából álomszerű hétvégét láthattak. Daniel Abt először a pole pozíciót szerezte meg, majd lehengerlő győzelmet aratott Lucas di Grassi előtt, beállítva eközben a verseny leggyorsabb köridejét. Ez az egy versenyzőpáros által elérhető maximális pontszám mindezidáig egyedülálló a Formula E sorozat történetében. A 2014-es első szezon óta a Formula E sorozat öt alkalommal látogatott Berlinbe, ebből négy alkalommal Tempelhof repülőtere, egyszer pedig az Alexanderplatz adott otthont a német futamnak. Daniel Abt és Lucas di Grassi ezidő alatt összesen ötször végzett dobogós helyen Berlinben.

 

„Berlin olyan számomra, mint egy kupamérkőzés a Bundesligában: egyedi jelentősége és igen sajátos szabályai vannak. Egész egyszerűen otthon érzem magam a városban és a Tempelhof pályáján. A rengeteg rajongótól érkező támogatás már azelőtt teljesen felturbóz, mielőtt kiérnénk a versenypályára.” – nyilatkozta Daniel Abt. „Az előző szezon minden pozitív gondolata itt van a fejemben. Nyilvánvaló, hogy pénteken újra az alapoktól kezdünk mindent, de akkor is: tudjuk, hogyan szerezhetjük meg a trófeát és győzhetünk Berlinben.”

 

Az idei évben a szokásostól eltérő menetrend különleges kihívás elé állítja a csapatokat Berlinben. Mivel a verseny már 13 órakor elrajtol szombaton, így a két szabadedzésre már pénteken sor kerül, a versenynap pedig kora reggel az időmérővel indul majd. Azonban a szabadedzés és a kísérő programok hiányában szombat reggel várhatóan igen poros pálya fogadja a versenyzőket, amely így további nehézségeket tartogat az időmérő első csoportjainak, ahol Lucas di Grassi (1. csoport) és Daniel Abt (2. csoport) is versenyez.

 

„A tény, hogy a bajnokság öt legjobbja elsőként lép pályára az időmérőn nyilván nehéz, de a rajtrács vegyes összetétele igen látványos küzdelmet hoz a verseny során.” – véli di Grassi. A szezon előző kilenc versenyén nyolc különböző győztes ünnepelhetett. „Berlin mindenki számára az év egyik legjobban várt versenye. Csodás emlékeink vannak a tavalyi első-második hellyel záruló hétvégéről és nagyon várjuk a rajongók és a partnerek bíztatását, támogatását. Ami a bajnokságot illeti, magabiztos vagyok, hiszen képesek vagyunk arra a teljesítményre, ami a győzelemhez kell. Egy jó időmérő, egy tiszta futam és máris versenyben vagyunk.”

 

A tizenhárom futamból álló sorozat tizedik versenye előtt di Grassi az ötödik helyről várhatja a folytatást, tizenhét ponttal lemaradva az élen állótól. Csapattársa, Daniel Abt tizenegy ponttal mögötte, a kilencedik helyen áll jelenleg. Az Audi Sport ABT Schaeffler gyári csapat mellett az Envision Virgin Racing ügyfélcsapata is - Sam Bird és Robin Frijns pilótákkal a kormány mögött – Audi e-tron FE05 versenyautókkal áll majd rajthoz. Ezt az autót az Audi és technológiai partnere, a Schaeffler közösen fejlesztette ki. A brit alakulat jelenleg a csapatok versenyében második helyen áll.

 

Az idei Formula E sorozat tizedik fordulója Berlinben szombaton kivételesen helyi idő szerint 13 órakor indul és a korábbiakhoz hasonlóan 45 perc plusz egy kör hosszú lesz. A korábbi futamokhoz hasonlóan az Eurosport csatorna élőben közvetíti az eseményeket. A nemzetközi csatornák közvetítési rendjéről bővebb információt a www.fiaformulae.com oldalon találnak az érdeklődők.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.