Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Harmadszor végzett a dobogón az Audi Sport a FIA WTCR 2019-es szezonjában
2019.04.30.
Újdonság az Audiról

Harmadszor végzett a dobogón az Audi Sport a FIA WTCR 2019-es szezonjában

– Az Audi Sport ügyfélsport programja jelentősen feljavult teljesítménnyel szerepelt a WTCR FIA Túraautó Világkupa második fordulóján. Miután a tavalyi évben az addigi legjobb magyarországi eredménynek számító nyolcadik helyen végzett az Audi Sport alakulata, idén trófeával távozhatnak a Hungaroringről. Ez az idei év harmadik díja és a 20. elismerés az Audi RS 3 LMS versenyautónak a FIA WTCR Túraautó Világkupa 2018-as indulása óta.

Audi

A Leopard Racing Team Audi Sport versenyzője, Jean-Karl Vernay a Hungaroring versenypályáján megismételte az idei szezon során elért eddigi legjobb eredményét. A marokkói szezonnyitón szerzett második helyét követően ismét a dobogó második fokára állhatott fel a második magyar futamon. Ennek a versenynek – a fordított rajtrács alapján – a francia versenyző vághatott neki az élről. Ugyan a rajt után két pozíciót vesztett, végül egy helyet javítva sikerült begyűjtenie a második helyet. Az első futamon Vernay a rajtrács nyolcadik helyéről indulva egészen a negyedik pozícióig küzdötte fel magát a verseny végére. Frédéric Vervisch ugyanezen a versenyen szintén néhány helyet javított a rajtpozíciójához képest. A Comtoyou Team Audi Sport csapatát erősítő belga pilóta a tizedik helyről a hatodikra zárkózott fel a verseny során. Vernay a harmadik versenyen a tizedik helyen végzett, míg Vervischt a tizenkettedik helyen intették le. Ezzel az Audi Sport versenyzői mindhárom magyarországi versenyen pontokat szereztek. Az Audi RS 3 LMS versenyautóval induló pilóták jelenlegi legjobbja, Vernay most az ötödik helyen áll a 26 fős mezőnyben.

 

Gordon Shedden, aki a szezonnyitó marokkói hétvége mindhárom versenyén pontot szerzett, további pontok reményében érkezett Magyarországra. A Leopard Racing Team Audi Sport skót versenyzőjének látványos versenyzése azonban nem hozott pontot a második fordulóban. A háromszoros BTCC bajnok a 25. helyről vágott neki a küzdelemnek és egészen a tizenegyedik helyig jutott, amikor egy versenytársa kemény manőverrel leszorította a pályáról és feladni kényszerült a versenyt. Így Shedden végül pont nélkül zárta a magyarországi hétvégét. Az újonc Niels Langeveldnek szintén nem volt esélye a pontszerzésre. A holland versenyző legjobb eredménye a hétvégén a harmadik versenyen szerzett 18. hely volt.

 

„A tavalyi évben a magyarországi volt a legkeményebb hétvégénk, ahol a pilótáink mindössze 17 ponton osztoztak.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. „A 2019-ben szerzett 54 pontunk több, mint háromszorosa a tavalyi eredményünknek. És a most begyűjtött 20. dobogós helyünk is figyelemreméltó eredmény, tekintve, hogy az Audi RS 3 LMS ezt igen komoly versenyben, alig több, mint egy év alatt szerezte a FIA WTCR sorozatban.”

 

A világkupa következő fordulójára mindössze két hetet kell várniuk a rajongóknak, amikor is a Slovakia Ring versenypályájára látogat a sorozat. Ezt követően pedig egy héttel később a negyedik fordulóra a hollandiai Zandvoortba utazik a mezőny.
 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.