Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. IONITY – Egész Európára kiterjedő nagy teljesítményű töltőhálózat, amely lehetővé teszi hosszabb utak megtételét is az elektromos járművek számára
2017.11.14.
Innováció

IONITY – Egész Európára kiterjedő nagy teljesítményű töltőhálózat, amely lehetővé teszi hosszabb utak megtételét is az elektromos járművek számára

A BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport Audi illetve Porsche márkái bejelentették az IONITY vegyesvállalat megalapítását. Az IONITY egy egész Európára kiterjedő, elektromos járműveket kiszolgáló nagyteljesítményű töltőhálózat (High-Power-Charging – HPC) kifejlesztését és kiépítését tűzte ki célul.

1

Az IONITY célja, hogy 2020-ra közel 400 nagyteljesítményű töltőállomást hozzon létre, amely megkönnyíti a hosszabb utak megtételét és igazi mérföldkő az elektromos járművek számára. Az IONITY központja a németországi Münchenben található, a vegyesvállalatot vezérigazgatóként Michael Hajesch, ügyvezető igazgatóként pedig Marcus Groll vezeti, a dolgozók egyre növekvő száma pedig 2018. elejére elérheti az 50 főt.

„Az első, egész Európára kiterjedő nagyteljesítményű töltőhálózat kulcsfontosságú szerepet játszik az elektromos járművek piacának kiépítésében. Az IONITY testesíti meg közös célunkat, hogy ügyfeleinknek gyors töltési lehetőséget, digitális fizetési alternatívát kínáljunk és egyre hosszabb távok megtételére ösztönözzük őket.” – nyilatkozta Hajesch.

20 töltőállomás építése már 2017-ben elindul

2020-ig az IONITY körülbelül 400 gyorstöltő állomást épít fel és üzemeltet, ebből az idei évben már 20 állomás építése meg is kezdődik. Ezek Németország, Norvégia és Ausztria főbb útvonalai mentén, egymástól 120 kilométeres távolságra kerülnek kialakításra a „Tank & Rast”, a „Circle K” és az „OMV” vállalatokkal közösen együttműködve. A 2018-as évben a hálózat több, mint 100 állomásra bővül, mindegyik egyszerre több, akár eltérő gyártmányú járművel érkező ügyfelet is képes fogadni és számukra a párhuzamos töltés lehetőségét biztosítani.
 
Töltőpontonként akár 350 kW teljesítmény is rendelkezésre áll, emellett a hálózat az európai töltési szabványt, a Kombinált Töltési Rendszert alkalmazza, amellyel jelentősen csökkenthető a töltési idő a jelenlegi rendszerekhez képest. A márkafüggetlen kialakítás és az egész Európára kiterjedő hálózat révén egyre több ügyfél számára válhat vonzó alternatívává az elektromos autózás.

A legmegfelelőbb helyszínek kiválasztásánál figyelembe kell venni a meglévő töltési megoldásokkal való lehetséges integráció lehetőségét. Az IONITY tárgyal jelenleg is működő, többek között a létrehozó vállalatok vagy politikai szervezetek által támogatott infrastrukturális kezdeményezésekkel. A beruházás egyértelműen mutatja a résztvevő vállalatok elkötelezettségét az elektromos mobilitás iránt, a kooperáció alapját pedig egy iparágon belüli nemzetközi együttműködés adja.

Alapítóként a BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport azonos részesedéssel bírnak a vegyesvállalatban, és igyekeznek más autógyártókat is arra ösztönözni, hogy vegyenek részt a nagyteljesítményű töltőhálózat további bővítésében.

További információért kérjük, látogasson el a www.ionity.eu oldalra.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.