Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kiszállítási rekord előtt a Volkswagen-csoport
2018.12.20.
Újdonság a Volkswagenről

Kiszállítási rekord előtt a Volkswagen-csoport

A Volkswagen-csoport januártól november végéig 1,8 százalékkal összesen 9,92 millió gépkocsira növelte globális kiszállításait, így a teljes 2018-as évre az összességében stagnáló piac jelentette nehéz körülmények ellenére is elérhető közelségbe került az új kiszállítási rekord. November folyamán világszerte 940 900 járművét szállította ki a Volkswagen-csoport, ami 5,4 százalékkal marad el az előző év azonos hónapjától. A modellpaletta WLTP-átállása az e téren elért további előrelépés eredményeképpen novemberben már kevésbé korlátozta az európai kiszállításokat, az előző év ugyanezen hónapjához viszonyított 3,0 százalékos visszaesés egyértelműen kisebb mértékű, mint a megelőző két hónap során. Amint Dr. Christian Dahlheim, a vállalatcsoport értékesítési igazgatója kiemelte: „Kétségkívül figyelemreméltó eredmény kiszállításaink az év folyamán világszerte elért növekedése. Noha már nem volumencélok állnak az első helyen, a nagy darabszámok segítik a méretgazdaságosságot. Európában november folyamán tovább csökkentek a WLTP-hatások, s bízunk benne, hogy a teljes évet a piaci környezet kihívásai ellenére is kismértékben a 2017-es rekordszint felett zárhatjuk.”

volkswagen

Kiszállítási eredmények az egyes régiók szerint:

 

Tovább haladt a Volkswagen-csoport márkái modellpalettájának átállítása az új WLTP vizsgálati ciklusra. Az európai régióban – ahol az előző év ugyanezen hónapjához viszonyított 3,0 százalékos novemberi visszaesés már egyértelműen kisebb mértékű, mint a két megelőző hónap során – 353 ezer gépkocsit vehettek át az ügyfelek. Nyugat-Európában és a vállalat hazai piacán, Németországban, november folyamán szintén gyengültek a WLTP-hatások. Nyugat-Európában összesen 283 100 járművet szállítottak ki, vagyis 3,9 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi év azonos hónapjában. Németországban 106 800 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek (-4,9 százalék). A közép- és kelet-európai térségben kedvezően alakult a november, a 70 ezer darabos kiszállítási volumen 0,9 százalékos növekedést jelent az előző év azonos hónapjához viszonyítva. E kedvező folyamatok hajtóerejének 22 900 kiszállítással (+22,8 százalék) elsősorban az orosz piac számított. Összességében a Volkswagen-csoport 4,1 millió gépkocsiját adta át eddig Európában az idei év folyamán, azaz 1,8 százalékkal többet. mint a tavalyi év azonos időszaka során.

 

 

Észak Amerikában a vállalatcsoport 79 300 gépkocsit adott át ügyfeleinek novemberben, 6,2 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi év megfelelő hónapjában. Míg az Amerikai Egyesült Államok (-8,1 százalék) és Mexikó (-5,4 százalék) piaca visszaesést mutatott tavaly novemberhez képest, Kanadában 3,1 százalékos bővülést sikerült elérni.

 

A dél-amerikai régió pozitívan teljesített novemberben a tavalyi év ugyanezen hónapjához képest, ahol 5,4 százalékkal több, 50 400 gépkocsit szállítottak ki az ügyfeleknek. A jelentés hónapjában 38 200 kiszállítással (+22,3 százalék) továbbra is Brazília a térség motorja, míg az Argentínában a nehéz gazdasági környezet következtében produkált jelentős, 47,9 százalékos visszaesést (5800 átadott gépkocsi) sikerült kiegyenlíteni a régióban.

 

Az ázsiai/csendes-óceáni térségben 6,8 százalékkal 426 800 járműre csökkentek a novemberi kiszállítások. Akárcsak a megelőző hónapok során – továbbra is jelentősen befolyásolták a kínai piacot az Amerikai Egyesült Államokkal folytatott vámügyi viták. Az ebből eredően visszafogott kínai vásárlások eredményeképpen november folyamán az előző év ugyanezen hónapjához képest 7,3 százalékkal kevesebb, 399 500 járművet szállított ki legjelentősebb piacán a Volkswagen-csoport. Az idén eddig 3,8 millió autóját adta át a vállalat Kínában, 2,2 százalékos bővülést érve el a múlt év azonos időszakához képest.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.