Debrecen Autó Hírek

Az Audi már ma formálja a holnap világát. Progresszív technológiával, szenvedélyes kreativitással és új közösségi gondolatokkal. Fedezze fel Audi modelljeink sokszínűségét!

  1. Hírek
  2. Még sportosabb verziót kapott az RS6 és az RS7
2022.12.05.
Aktuális

Még sportosabb verziót kapott az RS6 és az RS7

Az Audi RS6 és a vele megegyező technikájú RS7 már eddig is erősen túlmotorizált, elképesztő menetteljesítményű típusok voltak. Az Audinál azonban úgy gondolták, hogy biztosan létezik olyan, akinek ez még mindig kevés, úgyhogy most megérkezett mindkét típusból a Performance verzió.

Audi

Az Audi RS6 és a vele megegyező technikájú RS7 már eddig is erősen túlmotorizált, elképesztő menetteljesítményű típusok voltak. Az Audinál azonban úgy gondolták, hogy biztosan létezik olyan, akinek ez még mindig kevés, úgyhogy most megérkezett mindkét típusból a Performance verzió.


Az RS6 Avantban és RS7 Sportbackben lévő 4 literes, biturbó V8 eddig 600 lóerőt és 800 Nm-es csúcsnyomatékot tudott, a Performance változatok ehhez tesznek hozzá egy kicsit. A teljesítmény 630 lóerőre nőtt, a nyomaték pedig 850 Nm-re. A teljesítménynövekedés miatt a százas sprint mindkét típusnál 3,4 másodperc, ami két tizedmásodperces javulás az eddigiekhez képest.


A Performance verziókhoz alapáron jár az RS Dynamic Package, amivel a végsebesség immár 280 km/h. Az összkerék kormányzás is alapáron jár. Az új változatokba egy könnyebb és kisebb, önzáró központi differenciálművet szerelnek. Alapesetben a hajtás 60 százaléka jut hátra, de szükség esetén 85 százalékot is tud hátra küldeni. Azonban ha kell, az első kerekekre is tud 70 százaléknyi hajtást küldeni.


Az erősebb modelleket alapáron 21 colos kerekekkel szerelik, de opcionálisan kérhető 22 colos felnikkel is. A felnik egyébként külsőre is mások, mint az alapmodellek esetén, ráadásul még könnyebbek is. Az autók egyébként összesen 20 kilóval könnyebbek, ami ekkora önsúlynál vélhetően észrevehetetlen különbséget jelent.


A fékeken is lehet még spórolni: a karbon-kerámia szettel további 34 kilóval lehetnek könnyebbek az Audik. Ezek az RS Dynamic Package Plus csomag részei, ami magába foglal még némi plusz tempót is, ugyanis itt már 305 km/h-nál szól bele a száguldásba a limiter.


Az RS6 és RS7 Performance-hoz összesen 16 szín közül lehet választani. Újdonság az Ascari Blue, ami matt és fényes változatban is kérhető, illetve a Dew Silver, ami kizárólag matt változatban érhető el. Hogy az újak elkülönüljenek a gyengébb modellektől, több külső elem – például a tükröket és az első lökhárító betéteit – matt szürke fényezéssel érkezik.


A beltérben többféle új dekorelemeket kaptak a Performance változatok, illetve pár új anyag közül választhat az ügyfél. Egyelőre még csak az amerikai árak ismertek: az RS6 Performance ára 119 ezer dollárról, azaz nagyjából 47 millió forinttól indul, míg az RS7-ért alsó hangon 121 ezer dollárt, azaz körülbelül 48 millió forintot kell fizetni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.