Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megkezdődött az Audi Q4 e-tron gyártása
2021.03.24.
Újdonság az Audiról

Megkezdődött az Audi Q4 e-tron gyártása

Az Audi visszatér a gyökereihez: a tradicionális német vállalat első autógyárának helyszínén, a szászországi Zwickauban megkezdődött az Audi Q4 e-tron összeszerelése. A teljesen elektromos kompakt modell az első elektromos szabadidő-autó, amelyet az Audi Németországban gyárt. A Q4 e-tron a Volkswagen-csoporton által kifejlesztett moduláris elektromos platformra (MEB) épül, amely rendkívül sokoldalú, többféle elektromos modell számára alkalmas és jelentős teret kínál a csoporton belüli szinergiák kiaknázására.

Audi

A több márkát kiszolgáló zwickaui gyárban az Audi Q4 e-tron ugyanazon a gyártósoron készül, mint a Volkswagen ID.4, illetve a hamarosan szintén gyártásba kerülő másik, még meg nem nevezett Volkswagen modell. A szászországi Volkswagen-gyár mintegy 1400 alkalmazottja szereli össze az Audi új kompakt elektromos szabadidő-autóját, amely az MEB-platformnak köszönhetően kategóriáján jócskán túltesz tágasságban. Rajtuk kívül további száz Audi-dolgozó - a gyártástervezéstől a műszaki fejlesztésen át a minőségbiztosításig - vett részt a gyártás elindításában. A karosszériaelemek előállításához nélkülözhetetlen présszerszámok mind az Audi saját szerszámgyárából származnak. Kifejező arculatával az Audi Q4 e-tron óriási kihívás elé állította a pontosan illeszkedő és tökéletesen kivitelezett karosszériaelemek gyártását. Az ingolstadti és neckarsulmi szerszámtervezők már a kezdeti szakaszban részt vettek a fejlesztésben. A többtonnás présszerszámokat az Audi üzemeiben próbálták ki a hibátlan működés érdekében.

 

Peter Kössler, az AUDI AG gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja hangsúlyozta: "A márkák közötti együttműködés Zwickauban ismét megmutatta azokat a szerteágazó szinergiákat, amelyeket a Volkswagen-csoport maradéktalanul ki is használ. Az Audi Q4 e-tron gyártásának ütemezett elindítása a Volkswagen és az Audi dolgozói közötti kiemelkedő csapatmunka ékes bizonyítéka. Kompakt elektromos szabadidő-autónk minden kétséget kizáróan igazi Audi, amely kiváló minőségével és mindennapi használhatóságával elkápráztatja ügyfeleinket."

 

Dr. Stefan Loth, Volkswagen Sachsen ügyvezetésének elnöke hozzátette: "Az Audi Q4 e-tron gyártásával a zwickaui Volkswagen-gyár több márkás üzemmé vált. Ezzel újabb sikeres fejezetet kezdtünk meg a szászországi autógyártás hosszú és fényes történetében. Köszönetemet fejezem ki azoknak az Audi-dolgozóknak, akik nagy hozzáértéssel működnek közre a termelésben a legmagasabb minőségi normák, valamint a tervezett gyártási idők pontos betartásával."

 

Zwickau és az Audi gyár közös hagyománya messzire nyúlik vissza az időben: az Audi személyautók gyártása itt kezdődött el 1909-ben. Az időközben Volkswageneket kibocsátó gyár nemrég teljesen átalakult: csakis elektromos autókat állítanak itt elő, ezzel is támogatva a Volkswagen-csoport határozott törekvéseit az elektromobilitásban. 2020 novemberében több mint kétszáz Audi-dolgozó - többségük frissen szakképzett - kezdte meg 12 hónapos ideiglenes szolgálatát a Volkswagen Sachsen zwickaui gyárában. Lehetőséget kaptak, hogy gyarapítsák tudásukat, fejlesszék képességeiket és pallérozzák szakértelmüket az elektromos mobilitás úttörő területén.

 

Az Audi Q4 e-tron világpremierjét április közepén tartják, a modell az európai autópiacon 2021 nyarától lesz elérhető. Az Audi itt nem áll meg, gőzerővel folytatódik a márka elektromos offenzívája. 2025-ig az Audi több mint húsz teljesen elektromos autóval rukkol ki és tovább bővíti a konnektoros hibridjeinek a számát. Az Audi fő gyártási helyszínei, az ingolstadti és a neckarsulmi gyárak egyaránt bekapcsolódnak az elektromosautó-gyártásba: a 2022-ben az ingolstadti gyártósorról legördül majd az első olyan elektromos Audi, amely már a Porschével közösen kifejlesztett prémium elektromos platformra (PPE) épül.

 

Az Audi Q4 e-tron az igen népszerű és izgalmas kompakt szabadidő-autók mezőnyébe érkezik majd. Az Audi ügyfeleinek vonzó áron kínál belépést az elektromos mobilitás prémium világába. Nemcsak térkínálatában vetekszik az eggyel nagyobb kategóriás szabadidő-járművekkel, hanem az információk többrétegű megjelenítését lehetővé tevő műszerfalával és kiterjesztett valóságelemeket alkalmazó vetített kijelzőjével egyben úttörő a kategóriában.

 

Már kezdettől fogva karbonsemleges az Audi Q4 e-tron gyártása. A zwickaui üzem csakis megújuló energiát használ és rendkívül hatékony saját hő- és villamoserőművel rendelkezik. Az Audi további erőfeszítéseket tesz, hogy csökkentse az értékláncban a szén-dioxid-kibocsátást. Az Audi Q4 e-tron életciklusának a végén akkumulátorát újra felhasználják, vagy az akkumulátorgyártás nyersanyagainak kinyerésével újrahasznosítják.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.