Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Mesterséges intelligencia a nagyobb fenntarthatóság és jobb minőségű városi élet szolgálatában: a Zencity kapta a GREENTECH FESTIVAL és az Audi GREEN FUTURE díját
2021.02.17.
Újdonság az Audiról

Mesterséges intelligencia a nagyobb fenntarthatóság és jobb minőségű városi élet szolgálatában: a Zencity kapta a GREENTECH FESTIVAL és az Audi GREEN FUTURE díját

A GREENTECH FESTIVAL és az Audi, mint a Sven Krüger és Marco Voigt által létrehozott fenntarthatósági platform egyik alapító partnere, Nico Rosberggel együtt most először adta át a GREEN FUTURE díjat. Az Audi e-tron GT világpremierjének keretében adományozott díj a GREEN AWARDS részeként olyan projekteket és személyeket jutalmaz, akik a környezettel összeegyeztethető városiasodást népszerűsítik és ezzel együtt jelentősen hozzájárulnak a városi infrastruktúrában tapasztalt életminőség javításához. A győztes a tel-avivi székhelyű Zencity startup a közösségi média bejegyzéseket és a helyi városi híreket gyűjtő és elemző algoritmusával.

Audi

Az ENSZ 2018-as „A világ urbanizációs kilátásai” tanulmányában részletezett előrejelzései alapján az évszázad közepére az emberek kétharmada városokban él majd. Az ENSZ arra számít, hogy már 2030-ra 43 megaváros lesz világszerte. A városi életnek a lehetőségekhez képest leginkább környezetbarát és társadalmilag igazságos szervezése a legnagyobb kihívás ebben az évtizedben. Az éppen ezzel a céllal életre hívott elismeréssel a GREENTECH FESTIVAL és az AUDI AG azt a célt tűzte ki, hogy erre a kihívásra irányítsa a figyelmet illetve innovatív megoldásokat népszerűsítsen, a projektek korai szakaszában támogassa az alapítókat és nyílt, társadalmi eszmecserét indítson.

 

 

A GREEN FUTURE Award, mint a GREENTECH FESTIVAL különdíja

A jelöltek számos területtel kapcsolatos projekteket hoztak, mint amilyen például az energia, víz, mobilitás, építőipar, digitalizáció, biztonság vagy az erőforrások. A zsűri tagjai között szerepeltek a WWF, a Deutsche Bahn, a német gazdaságkutató intézet (DIW) képviselői és Marteria rapművész Green Berlin divatmárkája is, aki a fenntarthatósági platform GREEN AWARDS zsűrijének is tagja. A zsűri figyelembe vette az értékelésnél az adott projekt hozzájárulását a környezet védelméhez, a skálázhatóságát, a műszaki innovációt és a jövőbeli életképességét. A GREEN FUTURE díj egy különleges elismerés, amely a fesztivál GREEN AWARDS részeként díjazza a jövő városainak fenntartható technológiáját érintő lehetőségeket.

 

Az Audi legújabb elektromos modelljének, az Audi e-tron GT digitális világpremierjének részeként a GREENTECH FESTIVAL kép alapítója, Nico Rosberg és Marco Voigt, a vezérigazgató Judith Kühn és az Audi márka rangidős alelnöke Henrik Wenders nyújtotta át a díjat Assaf Francesnak, a Zencity várospolitikáért és partneri együttműködésért felelős igazgatójának. Nico Rosberg így nyilatkozott a díjátadó kapcsán: „A klímaváltozás kapcsán az idő kritikus tényező. Most kell cselekednünk és a Zencityhez hasonló startup vállalkozások biztosítják az ehhez szükséges eszközöket. Szükségünk van olyan technológiákra, mint a Zencity mesterséges intelligenciája, hogy a felelősségünknek megfelelően cselekedjünk és megállítsuk környezetünk pusztulását. Ezzel a különleges díjjal bemutatjuk, hogy napjaink technológiája készen áll arra, hogy fenntartható és minőségi élet irányába mozdítsa el közeli jövőt a városi területeken. Tudatos döntés volt, hogy a GREEN FUTURE díjat különleges körülmények között adjuk át, ezzel is a lehető legtöbb új embert érjük el és felélesszük a lelkesedésüket egy fenntarthatóbb életstílus iránt.”

 

Henrik Wenders, az Audi márka rangidős alelnöke így kommentálta a díjátadást: „Az Audi a haladást képviseli, így célunk, hogy a technológia alkalmazásával egy fenntarthatóbb jövőhöz járuljunk hozzá és úgy formáljuk a városi mobilitást, hogy a középpontban továbbra is az ember maradjon. A GREENTECH FESTIVAL aktív partnereként valódi hozzáadott értéket kívánunk nyújtani és segítünk válaszokat keresni a jövő égető kérdéseire.”

 

 

Az algoritmusok kiemelt szerepe a helyi megoldások fejlesztésében

A Zencity fejlesztését Eyal Feder-Levy és Ido Ivri végezte, akik egy intuitív mesterséges intelligencia eszközt hoztak létre a helyi közigazgatás számára. A Zencity algoritmusokat használ, hogy a közösségi média bejegyzésekben, weboldalakon, helyi hírekben és egyéb online felületeken olyan információkat találjon, amelyek arra az adott városra vonatkoznak, ahol a bejegyzést készítő emberek élnek. A fejlett mesterséges intelligencia és a gépi tanulás lehetővé teszi, hogy egy meghatározott területről – például egy városhatáron belül – felhasználói adatok millióit feldolgozza és ezeken alapulva tájékoztató jelleggel különböző megállapításokat tegyen. A Zencity ügyfelei között szerepelnek helyi hatóságok, akik ezen adatok alapján könnyebben megérthetik lakóik igényeit és megvalósíthatják azokat. Ez a módszer megóvja az erőforrásokat és helyettesíti a drága és időigényes személyes felméréseket, lakossági vonalakat és bizottsági gyűléseket. Alkalmazásával az eszköz az adott város minden lakójának segít, hogy a politikai döntéshozók figyelmét felkeltsék és teszi mindezt automatizált módon, összetett beszámolói folyamatok és bürokratikus akadályok nélkül. A Zencity algoritmusát már 160 városban – köztük Chicagoban, Ottawaban és Tel-Aviv városában is – használják.

 

 

A jelöltek között a Strabag és a Sensoneo is

A további jelöltek között helyet kapott a Strabag és az ő CIAir projektje és a Sensoneo intelligens hulladékkezelési megoldása is. A Strabag tiszta aszfaltja akár 35 százalékkal csökkenti a zajszennyezést a hagyományos aszfalttal összehasonlítva. Az aszfalthoz használt anyag Ultra Nagy Teljesítőképességű Betont (UHPC - Ultra High Performance Concrete) és titán-dioxidot tartalmaz. Amikor napfény éri, lebontja a levegőben található nitrogén-oxidokat és ártalmatlan nitrátokká alakítja őket. Az anyagot közvetlenül a forró aszfaltfelülethez adagolják. A Sensoneo intelligens hulladékkezelési megoldásokat kínál a városok és cégek számára. Ez a gyűjtők létesítményen belüli követésétől egészen az automatizált, igény szerinti megoldásokig terjed, középpontban a még hatékonyabb begyűjtéstervezéssel. Ennek segítségével három, az intelligens hulladékkezelést támogató megoldást egyesítettek: a vagyonkezelést, a hulladékfelügyeletet és az útvonaltervezést.
 
 
 
 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.