Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Ready to Roc! – az új T-Roc világpremierje
2017.08.25.
Újdonság a Volkswagenről

Ready to Roc! – az új T-Roc világpremierje

Történelme legnagyobb modelloffenzívájának keretében a Volkswagen a kínálatát egy alsó-középkategóriás crossover modellel bővíti: ez az új T-Roc. A Volkswagen új modellje friss lendületet hoz a kompakt szabadidő-autók kategóriájába. Ugyanis az új T-Roc maximálisan személyre szabható, innovatív módon digitalizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, valamint a legmodernebb vezetői segédrendszerekkel és dinamikus motorokkal bír, ám legfőképpen modern, kifejező formaterv jellemzi. Egy olyan autó, amely a városok világában éppúgy otthonosan érzi magát, mint az úttalan utakon.

T-Roc

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöke az olaszországi premier kapcsán a következőket mondta: „A T-Roc új mércét állít a szabadidő-autók rendkívül nagy növekedést megélő kategóriájában. Funkcionalitásával, menetdinamikájával és technikájával az összes jó Volkswagen-értéket megtestesíti. Szabadidő-autós offenzívánk mérföldköve a T-Roc.”

A szabadidő-autók eladásai kapcsán főként az alsó-középkategóriában láthatunk ugrásszerű növekedést. A szakértők becslése szerint ez a szegmens a következő tíz évben közel duplájára nő majd. Éppen ezért a Volkswagen a kompakt SUV-k (sports utility vehicle, szabadidő-autó) kategóriájába a Tiguan alá egy újabb vonzó modellt vezet be. Csomagolásával mércét állít, s egyaránt vonzó minden különböző életkorú ügyfél számára az egyedülállóktól az „üres fészkes” szülőkig (a gyermekek kirepülése utáni időszak). Sportosan modern formatervével a Volkswagen új, érzelemdús formai nyelvezetének első képviselője, s ezzel nemesíti a márka kínálatát.

Lendületes vonalak és sportos méretek kívül, kimagasló funkcionalitás belül – ez az új T-Roc. Az elsőkerék-hajtással vagy összkerékhajtással választható mindenes egy szabadidő-autó szuverenitását egy sportos alsó-középkategóriás autó agilitásával ötvözi. Ennek kapcsán nevéhez méltóan valóban megmozgatja a kategóriát – felszereltsége és főként különleges színkombinációi függvényében különböző mértékben. A T-Roc a Volkswagen márka első szabadidő-autója, amely kétszínű fényezéssel is rendelhető majd – kontrasztárnyalatú tetővel, A-oszlopokkal és külső tükörházakkal.

Több formai részlet is meghatározza az új ötülésest: Elöl ilyen a széles hűtőrács az integrált kettős fényszórókkal és a módosított világítási képpel, amely a T-Roc modelleket még éjszakai is összetéveszthetetlenné teszi. A hosszúra nyújtott sziluett vonalvezetését egy különösen markáns krómelem díszíti, amely oldalt a tetővonal teljes hosszában végigfut az A-oszloptól a C-oszlopig, és formájában egy kupéra emlékeztet. A terepjárós megjelenést körbefutó sötét színű műanyagbetétek fokozzák, amelyek védik a karosszériát a kerékjárati íveknél, a küszöböknél, valamint a jármű elejénél és hátuljánál.

A belső igazodik a külső formatervhez: robusztus szabadidő-autós érzést kelt, valamint modern felületkezelés jellemzi. Az Active Info Display digitális műszeregység és a választott infotainment rendszer együttese új, digitális és interaktív műszerfalat eredményez. Egy okostelefon és a Volkswagen Car Net jóvoltából online szolgáltatások és alkalmazások széles körét használhatja a tulajdonos, s integrálhatja telefonját vagy médiagyűjteményét az autó rendszerébe. Ezenkívül a Volkswagen az új T-Roc modellben is kínálja a Security & Service (biztonság és szerviz) szolgáltatáscsomagot, amely többek között a Segélyhívás, az Automatikus Baleseti Jelentés és a Műszaki Segélyhívás szolgáltatásokat tartalmazza.

Az új T-Roc modellt a Tiguan alá pozícionálja a gyártó, s akárcsak a Tiguan és az Atlas/Teramont, ez is a Moduláris Keresztmotoros Platformra épül (Modularen Querbaukasten, MQB). Amennyiben mind az öt ülőhely foglalt, akkor a hátsó ülések háttámlájának felső pereméig pakolt csomagtartó befogadóképessége 445 liter. A hátsó üléstámla 60:40 arányban osztva dönthető le, így akár 1290 literre bővíthető a csomagtér kapacitása. E kategóriában kevés másik szabadidő-autó kínál ilyen nagyvonalú teret és hatékony csomagolást.

Már a T-Roc nevű alapkivitel fedélzetén is megtalálhatók az olyan csúcstechnikájú rendszerek, mint a Front Assist környezetfigyelő rendszer, amely City vészfékező funkciót is és gyalogosfelismerést is kínál, a másodlagos ütközésvédelem, valamint a Lane Assist sávtartó rendszer. Az alapfelszereltségbe ezenkívül beletartozik még a légkondicionáló, a Composition Colour infotainment rendszer, a LED-technikájú hátsó lámpatestek, az alsó védőlemezre hasonlító karosszériaelem (fekete színben) és a lökhárítóba integrált LED-technikájú nappali menetvilágítás.

Vezetői segédrendszerei jóvoltából kategóriájában egy külön, saját ligában játszik a T-Roc. Minden T-Roc esetében alapfelszerelés a másodlagos ütközésvédelem, a Lane Assist sávtartó és a Front Assist környezetfigyelő rendszer, amely gyalogosfelismerést és City vészfékező funkciót is kínál. Opcionálisan a szabadidő-autó tíz további vezetői segédrendszerrel specifikálható. Ezek között megtalálhatjuk az ACC adaptív sebességszabályzót, a Rear View tolatókamerát, a sávváltást segítő rendszert a Rear Traffic Alert hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel együtt, a Blind Spot Monitor holttérfigyelő rendszert, a torlódásasszisztenst és az Emergency Assist vészhelyzeti asszisztenst. Ezenkívül a T-Roc e kategóriában szokatlanul széles kínálatot nyújt a kényelmi rendszerek tekintetében, így könnyedén az egyéni igényekhez igazható a jármű felszereltsége. A DCC lengéscsillapítás-szabályzás és a progresszív kormányzás mellett ezek között megtaláljuk a csomagtérajtó motoros működtetését és a Keyless Access kulcsnélküli ajtónyitás és indítás rendszerét is.

Akárcsak a nagyobb Tiguan, az új T-Roc is hatékony turbófeltöltéses motorokkal – három benzinmotorral (TSI) és három dízelmotorral (TDI) – kerül piacra. Ezeket részben elsőkerékhajtással és manuális váltóval kínálja a gyártó, részben pedig elsőkerékhajtás vagy 4Motion összkerékhajtás (szériafelszerelésként tartalmazza a 4Motion meghajtás az  Active Control üzemmódválasztót) és hétfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltó kombinációjával. 
1 T-Roc – A jármű kereskedelmi forgalomban még nem elérhető, így nem esik a 94/1999/EK rendelet hatálya alá.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.