Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODA KODIAQ – Nagy SUV, nagy sikersztori
2021.03.23.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA KODIAQ – Nagy SUV, nagy sikersztori

2016-ban KODIAQ modelljével indította SUV-offenzíváját a ŠKODA AUTO, mély benyomást keltő sikertörténetet kezdve. A cseh márka első nagyméretű SUV-modellje érzelmekben gazdag formavilágával, kiemelkedő térkínálatával és kiváló ár/érték-arányával nemzetközi szinten több mint 40 díjat gyűjtött be, sportos RS-változata pedig a hétüléses SUV-modellek körrekordját is felállította a Nürburgring legendás Nordschleife szakaszán. Nem egész öt év alatt a ŠKODA AUTO világszerte összesen 600 ezer példányt gyártott KODIAQ sorozata tagjaiból. A márka széleskörű SUV-offenzívája keretében a későbbiekben további SUV-modellek is követték, s részarányuk együttesen már csaknem 40 százalék a ŠKODA teljes értékesítésében.

Skoda

Amint Martin Jahn, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja kiemelte: „A ŠKODA KODIAQ óriási jelentőségű márkánk számára. SUV-offenzívánk kezdetét jelentette, amellyel világszerte sok új ügyfelet nyertünk. Időközben már a 40 százalékot közelíti az SUV-modellek aránya globális értékesítésünkben. A KODIAQ már a kezdetektől fogva az érzelmekben gazdag formavilág, a kiemelkedő térkínálat, a minden körülmények között magas színvonalú menetkényelem és a kiváló ár/érték-arány megtestesítője, amely kvalitásaival a jövőben is tovább írja sikertörténetét.”

 

A ŠKODA márka már a tényleges premier előtt is látványos kampányt szervezett a KODIAQ név köré, s 2016 tavaszán az Alaszka déli partjainál húzódó Kodiak-szigeten fekvő Kodiak városa egy napra a KODIAQ nevet vette fel. A szóvégi „Q” az állatnevek jellemzője is az Alutiiq őslakosok nyelvében, így született meg a világ legnagyobb barnamedvéje, a kizárólag az Alaszka- partvidéki szigeteken élő Kodiak-medve nevéből az őslakosok szóvégződésének megfelelően a „Kodiaq”. A kezdő „K” és a záró „Q” jellemezte nomenklatúrát ezután a ŠKODA minden SUV-modellje átvette.

 

Négy országban gyártják, 60 piacon kínálják

A KODIAQ 2016. szeptember 1-jei világpremierje után a ŠKODA AUTO 2016 októberében indította be gyártását Kvasiny üzemében, 2017 tavaszi piaci bevezetésével pedig új korszak nyílt a cseh márka számára – amely során a ŠKODA igazi globális szereplővé válása útjára lépett. Alig öt év alatt a ŠKODA AUTO 600 ezer példányban gyártotta le KODIAQ modelljét, amely Kvasinyn kívül Oroszországban, Kínában és Indiában gördül le a szerelőszalagról. A cseh autógyártó a világ 60 piacán kínálja nagyméretű SUV-modelljét. Különösen is népszerű a KODIAQ Kínában, s egyedül ott kapható a KODIAQ GT változat is, amely SUV-kupé elsősorban a kínai vásárlók ízlése szerint készült. A KODIAQ után a KAROQ és a KAMIQ, valamint a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású ENYAQ iV bővítette a ŠKODA SUV-családját, legutóbb pedig az indiai piacra szánt KUSHAQ érkezett meg. Az SUV-modellek aránya 2020 folyamán már közel 40 százalékra nőtt a márka globális kiszállításaiban.

 

Nürburgring-rekord és Red Dot Díj

2018 őszén mutatta be a ŠKODA a KODIAQ RS változatot, amely hatásos médiamegjelenés keretében a „Zöld Pokolban” felállított rekorddal foglalta el első SUV-modellként helyét a sportos RS-családban. A ŠKODA eddigi történetének legerősebb sorozatgyártású dízelmotorjával hajtva a KODIAQ RS 9:29,84 perces körrekordot állított fel a hétüléses SUV-modellek között a világ legnehezebb versenypályáján, a Nürburgring 20,832 kilométeres Nordschleife szakaszán. A KODIAQ azonban a pályán kívül is igazi trófeagyűjtőnek bizonyult, eddig ugyanis világszerte összesen több mint 40 díjban részesült újságíróktól, szakértőktől, tervezőktől és a szakmai magazinok olvasóitól. Ugyancsak figyelemreméltó, hogy első elismerését már piaci bevezetése előtt elnyerte, amikor 2016 novemberében a brit Top Gear magazin a „Világ legjobb autója nagycsaládoknak” („Best Car for Big Families”) díjával tüntette ki. Ezután egyebek mellett „Év Autója” díjak következtek Csehországban, Lengyelországban és Bulgáriában, valamint a média különböző kategóriáiban elnyert „Év SUV-modellje” („SUV of the Year”) címek Kínában, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Indiában. A KODIAQ sorozatot összesen négyszer választották meg legfontosabb európai piacán, Németországban, az „Év összkerékhajtású autójának” („Allradauto des Jahres”), 2017-ben pedig a legjobb tesztelt importmodellnek („Best Tested Import Vehicle”) is. Ugyanebben az évben a kiemelkedő terméktervezésért járó tekintélyes Red Dot Díj (Red Dot Award) egészítette ki mindezt.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.