Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODA VISION RS – A sportos és hosszú távon fenntartható jövő
2018.09.27.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA VISION RS – A sportos és hosszú távon fenntartható jövő

ŠKODA VISION RS koncepciómodelljével a cseh márka a hosszú távon fenntartható jövőbe vetíti sportos hagyományait. A markáns koncepciómodell dinamikus formai nyelvezetével és gazdaságos, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerével októberben, a 2018-as Párizsi Autószalon (Paris Motor Show 2018) alkalmával kínál konkrét betekintést a ŠKODA sportos RS-modelljeinek következő fejlesztési fázisára, illetve a jövő kompakt modelljeinek formavilágára. A ŠKODA hosszú távon fenntartható eljárásokkal készült és vegán anyagok alkalmazásával érzékelteti messzemenőkig környezettudatos megközelítését.

SKODA

A ŠKODA VISION RS hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszere egy 110 kW (150 LE) teljesítményű, 1,5 literes TSI-erőforrás és egy 75 kilowattos (102 LE) elektromos motor kombinációja, amelyek együttesen 180 kW (245 LE) rendszerteljesítményt produkálnak. A koncepciómodell álló helyzetből mindössze 7,1 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, a 80 és 120 kilométer/óra közötti sprint pedig 8,9 másodpercet igényel. Összességében a kompakt sportkocsi szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként csupán 33 grammra adódik, tisztán elektromos - s ezzel helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélküli - hatótávja pedig a 70 kilométert is elérheti. 13 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátora kábellel 2,5 óra alatt tölthető fel a töltőállomáson, de a ŠKODA VISION RS a háztartási elektromos csatlakozóról és energia-visszatáplálással menet közben is tölthető.

Ragyogó fehér fényezés és karbonfelületek markáns kontrasztja
Ragyogó Xyrallic kristályfényezése hatására csillognak a ŠKODA VISION RS fehér felületei enyhén kékes árnyalatban. A fényezés egyes szerves összetevői a napsugárzást visszaverve mérséklik az utastér hőmérsékletét. Markáns kontrasztot alkot e fehér színnel a karosszéria számos szénszálerősítésű műanyag (karbon) eleme. E versenysportban széles körben használatos high-tech anyagból készültek egyebek mellett az új tervezésű hűtőrács, az első és hátsó légterelő, a külső visszapillantó tükrök házai, az oldalsó küszöbborítások, a levegő beömlő- és kilépőnyílásai, illetve a hátsó diffúzorelem.

Vegán anyagok, hosszú távon fenntartható gyártástechnológiák és különleges felületi kialakítások
Az Alcantara® bevonatú, szinte lebegni látszó ülések felső részét teljes egészében újrahasznosított poliészterszálból készült karbontextil borítja. Az ülések oldalpárnáin cseh zászló emlékeztet Csehszlovákia száz évvel ezelőtti megalakítására. A hosszú távú fenntarthatóság további példái a Piñatex lábszőnyegek. E nagy igénybevételre készült, karbon-szövetstruktúrájú anyag az ananászfa leveleiből nyert szálakból készül.

A karimáján a versenysportból ismert középjelölést hordozó sportkormány közepén a teljes utastérre jellemző, apró háromszögek alkotta, markáns szemcsézett felület tűnik fel - amely a márka jövőbeni modelljeiben is a ŠKODA-gének kifejezője lehet.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.