Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Számos programmal készül az Audi az 51. Kékszalag Nagydíjra
2019.07.04.
Újdonság az Audiról

Számos programmal készül az Audi az 51. Kékszalag Nagydíjra

Akár 600-nál is több hajó állhat rajthoz az 51. Kékszalag Nagydíjon, amely 2019. július 18-án, 9-kor indul Balatonfüredről. Az Audi immáron tíz éve támogatja az eseményt, s ezúttal is számos programmal készül az elektromos autózás jegyében a Balaton északi-partján elhelyezkedő városban. A négykarikás márkának köszönhetően az Audi Race Cup keretében új formában mérhetik össze a sebességüket a mezőny leggyorsabb hajói.

Audi

Látványos helyszíni jelenléttel készül a 2019. július 18-án, reggel induló 51. Kékszalag Nagydíjra az Audi, amely már 10 éve támogatja Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenyét. A balatonfüredi Tagore sétány elején található Vitorlás téren települ ki a négykarikás márka, ahol az elektromos autózást helyezi középpontba, így az érdeklődők megtekinthetik a tisztán elektromos új Audi e-tront. Itt találkozhatnak a látogatók július 20-án az Audi szponzorált finn-dingi világbajnok vitorlázóval, Berecz Zsomborral is. Az Audi Driving Experience keretében a regisztrálók tesztvezetésen próbálhatják ki a márka legfrissebb modelljeit. A hangtalan autózást pedig a versenyzők is átélhetik, hiszen a négykarikás márka az idei shuttle élményt e-tronokkal is biztosítja számukra.

 

Az Audi jóvoltából – immáron Audi Race Cup néven – a leggyorsabb high-tech hajók ebben az évben is összemérik sebességüket és ügyességüket, a Balatonfüredi móló előtti vízfelületen, amely így mindenki számára egy izgalmas programmal szolgál majd.

 

51. alkalommal rendezik meg a Kékszalagot

A Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseményének számít a Kékszalag verseny, amely 2019-ben július 18-án, reggel 9 órakor indul Balatonfüredről. A rendezvény hagyományai 1934-re nyúlnak vissza, ekkor hirdette meg először a nagydíjat a balatonfüredi Hungária Yacht Club. Elképzelésük lényege az volt, hogy a Balaton Kék Szalagját az a vitorlás nyerheti el, amely a kiírt távon, az óramutató járásának megfelelően a leggyorsabban körbehajózza a tavat. 1942-ig a versenyre kétévente került sor, ezután a háború miatt kimaradt néhány esztendő, s a hagyomány 1947-ben éledt újra. 2001 óta, immáron Kékszalag néven a versenyt már évente rendezik meg, s Európa legnagyobb tókerülő nagydíjává nőtte ki magát, amelyen idén már 600-nál több hajó, s mintegy 3000 profi és amatőr sportoló állhat rajthoz.

 

A Kékszalag versenyének távja légvonalban 155 kilométer, persze a vitorlások nem egyenes úton teszik meg a távot: úgy navigálnak, hogy a lehető legrövidebb idő alatt érjenek célba. A Kékszalag Nagydíj az idén is a megszokott útvonalon halad, azaz a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred távot kell teljesítenie a versenyzőknek.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.