Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Terepjáró, amely a jövőbe visz – az Audi AI:TRAIL quattro
2019.09.13.
Újdonság az Audiról

Terepjáró, amely a jövőbe visz – az Audi AI:TRAIL quattro

Kiteljesíti jövőbe mutató tanulmányokból álló kvartettjét az Audi, és az IAA 2019 autóipari kiállításon kiállítja a jövő közlekedése számára szánt elektromos terepjáróját: az Audi AI:TRAIL quattro egy átfogó koncepció a kiépített utaktól letérve is fenntartható mobilitáshoz. A hármas csarnokban, az Audi standján a szakmai vásár teljes ideje alatt megtekinthető a márka mind a négy, különböző felhasználási eseteket szemléltető jövőképtanulmánya – az Audi Aicon, az AI:ME, az AI:RACE és az AI:TRAIL.

Audi

Kiváló terepjáró képességet és az automatizált vezetés lehetőségeit egyesíti a négyüléses Audi AI:TRAIL quattro. Az egészen a padlójáig üvegezett kabinja korábban nem látott körkörös kilátást biztosít. A nagyvonalúan méretezett akkumulátorkapacitása nagy hatótávolságot eredményez, ami különösen a sűrű töltőhálózattól távol fontos szempont.

Trail – az angol szó jelentése ösvény, turistaút, vagyis a természet felfedezésére utal. Éppen ezért a fedélzeten nem találunk hatalmas képernyőt az internetes adatfolyamként érkező tévésorozatok nézéshez vagy videokonferenciához. Ehelyett hatalmas nyílt üvegfelületek kínálnak kitekintést a környezetre. Marc Lichte, az Audi formatervezési vezetője így írja le ezt a felhasználási esetet: „Az AI:TRAIL segítségével bemutatjuk az aszfalttól távoli újfajta vezetési élményekért született, helyi károsanyag-kibocsátás nélküli elektromos hajtásláncú terepjáró koncepcióját. Éppen ezért következetesen egy maximális üvegfelületet kínáló monolitikus testet alkottunk, amely így intenzív kapcsolatot teremt a környezetével. Ez a fenntartható igény szerinti mobilitás egy koncepciója.”

Az Audi jövőbe mutató tanulmányjárművei

Az Audi AI:TRAIL quattro a negyedik az Audi villanymotoros tanulmányjárműveinek sorában, amely az Audi Aicon premierjével kezdődött az IAA 2017 autókiállításon. A kifejezetten a teljesen automatizált hosszú távú utazásokhoz kidolgozott luxusautó után 2018-ban a Pebble Beach szépségversenyen debütált a versenypályákra született, károsanyag-kibocsátás nélküli egyszemélyes Audi PB18 e-tron. E jármű az IAA 2019 alkalmából új nevet kapott, amely a közös AI előtaggal utal családi összetartozásra – az AI:RACE elnevezés kertelés nélkül közvetíti az elektromos sportautó rendeltetését.

A sorban a harmadik a 2019-es Sanghaji Autókiállításon bemutatott Audi AI:ME, amelyet önvezető városi autónak terveztek a világ bármely megavárosába. Utasaitól átveszi a folyamatosan megálló és újrainduló városi forgalom terhét, valamint számukra tökéletes hálózatba kapcsolási lehetőségeket és átfogó infotainment-kínálatot nyújt, hogy a fedélzeten töltött időt hatékonyan és a lehető leginkább pihentető módon kihasználhassák.

Végül pedig az AI:TRAIL tanulmánnyal az Audi a jövőképjárműveinek bevethetőségét immár a burkolatlan utakra is kiterjeszti. A legújabb családtagban négy villanymotort, a részben automatizált vezetéshez és az önvezetéshez szükséges rendszereket és – az Audi márkára jellemző módon – quattro állandó összkerékhajtást is találunk.

Az Aicon, az AI:ME, az AI:RACE és az AI:TRAIL járműveket a fenntartható hajtásláncnál és a távoli jövőbe mutató vonalvezetésnél több köti össze. Ugyanis a négykarikás márka újfajta mobilitási koncepcióját is megtestesítik. Az autós világ jelenével szemben e járműveket már nem szükséges kompromisszumok árán felhasználások és szituációk sokaságához szabni. A holnap autóit egy adott alapfeladat (felhasználási eset) követelményeihez tervezhetik majd. Az ügyfél pedig az Audi on demand igény szerinti felhasználású flottájából a preferenciáinak és igényeinek megfelelő modellt rendelhet és kölcsönözhet egy meghatározott időre e specializált járművek közül.

Ám ennek során egyáltalán nem kell lemondani a prémiumszegmensben már ma is magától értetődő, rendkívül mélyre ható személyre szabási lehetőségekről. A felhasználó minden ismert adata és preferenciája már a bérjármű konfigurációja és felszereltsége során figyelembe vehető. A járművet lefoglalók így nemcsak a kívánt modellt kapják, hanem azt messzemenően a személyes ízlésükhöz igazodóra konfigurálhatják. A szín, az utastér felszereltsége és a műszaki opciók az interneten keresztül egy alkalmazással vagy a myAudi rendszerében tárolt járművezetői adatok alapján előre személyre szabhatók. Még a preferált utastér-hőmérséklet, az ergonómiai szempontból tökéletes ülésbeállítás és a személyes zenetár is már az első beszálláskor elérhető.

Ez az ajánlat egy könnyen kezelhető, egyszerű alkalmazás segítségével vehető igénybe – az alkalmazásban rendelhető a jármű, és elérhetők a felhasználó személyes beállításai, valamint az utazás során hasznos számos funkció is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.