Debrecen Autó Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Tovább bővíti üzleti tevékenységét Kínában az Audi – A márka első többségi részesedése az elektromos gépkocsik helyi gyártására az FAW-partnerrel alapított közös vállalatban
2021.01.20.
Újdonság az Audiról

Tovább bővíti üzleti tevékenységét Kínában az Audi – A márka első többségi részesedése az elektromos gépkocsik helyi gyártására az FAW-partnerrel alapított közös vállalatban

Tovább erősíti partneri együttműködését az FAW vállalattal a négykarikás márka, újabb sikerei alapjait rakva le Kínában. Az Audi igazgatótanácsa, valamint a Volkswagen Csoport felügyelőbizottsága és az FAW Group vezetése az északkelet-kínai Csangcsun városát jelölte meg az újonnan alapítandó Audi-FAW vállalat székhelyéül, amit a Csangcsunban és Pekingben tartott január 18-i ünnepélyes szerződésaláírás alkalmával jelentettek be. Az AUDI AG és a Volkswagen Csoport Kína együttesen hatvanszázalékos részesedéssel rendelkezik az új társaságban, amely így – a Porschéval közösen kifejlesztett PPE (Premium Platform Electric) műszaki alapjaira épülő, tisztán elektromos hajtásrendszerű Audi-modellek gyártására – az Audi első többségi tulajdonú kínai vegyesvállalataként jöhet létre.

Audi

„A csangcsuni új Audi-FAW vegyesvállalattal tovább bővítjük jelenlétünket a kínai járműpiacon, helyi gyártással erősítve tisztán elektromos hajtásrendszerű prémiumautók gyártójaként elfoglalt pozíciónkat” – hangsúlyozta Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke, egyben a vállalat kínai üzleti tevékenységének felelőse. „Ezzel tovább írjuk az Audi kínai sikertörténetét és aktívan hozzájárulunk a kínai autóipar hosszú távon fenntartható mobilitás felé vezető átalakulásához”. A már az FAW vállalattal közösen készített, első PPE-modell gyártása a tervek szerint 2024-ig indulhat be. Csangcsun az FAW-Volkswagen közös vállalat székhelye is, amelyben az Audi immár több mint harminc éve résztulajdonos és amely – más kínai helyszínek mellett – már helyi gyártásban is készíti a négykarikás márka autóit.

 

Közös vállalat az FAW társasággal – a további kínai sikerek szolgálatában

Az új PPE-vállalat megalapítására hivatalosan 2021 első negyedévében kerülhet sor, amint az összes érintett fél és a kínai felügyeleti hatóságok jóváhagyása is rendelkezésre áll. „Az Audi és az FAW megerősített partneri együttműködése az autók elektromossá alakításának új korszakát vezeti be, az Audi újabb ’Arany évtizedeként’ a nagyjelentőségű kínai piacon” – emelte ki Werner Eichhorn, az Audi China elnöke. Az FAW-Volkswagen által helyben gyártott Audi-modellek, az Audi importjárművei és a jövőbeni közös PPE-gyárban készülő gépkocsik értékesítésének feladatát egyaránt az FAW Audi Sales Co., Ltd. látja el.

 

A másik partner a SAIC – további lépésként a sikeres kínai üzleti tevékenység érdekében

E stratégiai döntéseivel az Audi tovább erősíti elkötelezettségét legnagyobb exportpiacán, s 2021 végéig már tizenkét modellre bővül az FAW partnerrel közösen, helyben gyártott termékek kínálata, emellett 2022-re várható a márka másik partnere, a SAIC Volkswagen termékeinek érkezése. Az Audi eddig közel hétmillió gépkocsiját szállította ki, egyedül 2020-ban pedig 727 358 autóját adta el Kínában – utóbbi a márka legjobb eredménye több mint harmincesztendős kínai működése során.
 
 
 
 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.