Debrecen Autó Hírek

Az Audi már ma formálja a holnap világát. Progresszív technológiával, szenvedélyes kreativitással és új közösségi gondolatokkal. Fedezze fel Audi modelljeink sokszínűségét!

  1. Hírek
  2. Münchenben nyílt meg az Audi legújabb töltőkomplexuma
2023.09.20.
Innováció

Münchenben nyílt meg az Audi legújabb töltőkomplexuma

Átadásra került az ötödik Audi Charging Hub, Obersendlingben

Audi

Az Audi sem bízta a véletlenre a kétévente megrendezésre kerülő IAA Mobility show-n való részvételt, ugyanis pont a rendezvény ideje alatt került átadásra az ötödik Audi Charging Hub, München egyik negyedében (Obersendling).


Az Audi saját tervezésű töltőállomása eddig is a kiválóan eltölthető időről volt ismert és a most átadott állomás esetében sincs ez másként. Az itteni helyszínen 4 darab, egyenként 320 kW-os DC villámtöltő várja az autósokat. Kinézet szempontjából lehet kissé kellemetlen, hogy ezen helyszín esetében is a földszintes megoldás mellett döntött az Audi, mint a Berlin és Salzburg melletti állomások esetében, de ennek oka van. Az első két hub esetében még az emeletes megoldás valósult meg, amit Nürnberg és Zürich esetében is láthatunk.


A földszintes megoldásnak az az oka, hogy a Charging Hub München déli részén található, egy lakónegyedben, vonzó bevásárlási lehetőségekkel, éttermekkel, kávézókkal, valamint sport- és szabadidős létesítményekkel. Ennek fényében az Audi tervezői joggal feltételezhetik, hogy a töltés idejére az autók tulajdonosai nem fognak a töltőpont területén maradni, esetleg egy mosdólátogatás erejéig. Ellentétben például Nürnberggel, ahol az állomás az autópálya mellett található, nem igazán sok, időtöltésre alkalmas helyszínnel.


Ahogyan a már megépült állomások esetében is, ezt is igénybe vehetik más márkák tulajdonosai is, akik 0,50 €/kWh díjat fizetnek a használatért, míg az elektromos Audik tulajdonosainak 0,35 €/kWh kerül felszámításra. A töltés díját hitelkártyával, Apple Pay vagy Google Pay metódussal lehet rendezni. Az Audi szerint a négy gyorstöltő aligha terhelheti meg a müncheni lakónegyedben az elektromos hálózatot, mert az új Charging Hubban is vannak pufferelemek az úgynevezett „Power Cubes” egységek, amikben használt lítium cellák tárolják a nem csúcsidőben vételezett energiát. Az Audi szerint a tárolt energia elegendő lenne 60 jármű megszakítás nélküli töltésére, mielőtt a töltési teljesítményt csökkenteni kéne.


Az Audi a Vodafone-nal közösen egy új kiterjesztett valóság alkalmazást tesztel a nürnbergi töltőközpontban. „Okostelefonjával felfedezheti a nürnbergi Audi töltőközpontot, és további információkat találhat öt különböző érdekes helyen” – magyarázza Maximilian Oberacher, az Audi töltőközpont innovatív szolgáltatási projektmenedzsere. „A digitális elemek valós világba való integrálásával a felhasználók jó néhány wow pillanatra számíthatnak. Az alkalmazás például virtuális Audi e-tron modelleket mutat be, bemutatva, hogyan használják az összekapcsolt, második élettartamú akkumulátorokat a töltéshez.” A felhasználók ezeket a szórakoztató elemeket töltés közben ingyenesen használhatnak.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.