Debrecen Autó Hírek

Tapasztalja meg a legmagasabb szintű teljesítményt és váljon a CUPRA törzs részévé. Fedezze fel CUPRA kedvencét most.

  1. Hírek
  2. Vad shooting brake koncepcióautót mutatott a Cupra
2023.09.20.
Bemutatkozó

Vad shooting brake koncepcióautót mutatott a Cupra

Üde színfolt, amikor egy gyártó bemutat egy nem SUV modellt. Az pedig kimondottan ritka, ha az egy shooting brake, még akkor is, ha csak koncepció. A Cupra DarkRebelt viszont már nem csak digitális formában, hanem élőben is bemutatták a Müncheni Autószalonon.

Cupra

A DarkRebelt korábban is láthattuk már, a Cupra Tavascan bemutatóján, de akkor csak képről, amelyet a Metahype univerzumban lehet majd használni. A digitális bemutató óta azért eltelt pár hónap, picit polírozták az elképzelést, és most fizikai formájában is láthattuk.


A kétszemélyes elektromos koncepcióautó a TVR-szerű fényezését elvesztette, helyette felfele nyíló "scissor" ajtókat kapott. Az autó ránézésre hosszúnak tűnik, pedig csak 4,5 méter hosszú, cserébe 2,2 méter széles. Magassága 1,3 méter, felnyitott ajtókkal viszont 2,2.


Technikai adatokat nem árultak el a DarkRebelről, szóval csak annyit tudunk róla, hogy elektromos. Még az is kérdéses, hogy bármilyen formában láthatjuk-e az utakon a jövőben. A Cupra vezérigazgatója, Wayne Griffiths elmondta, hogy a DarkRebel megalkotásának egyik oka az volt, hogy bebizonyítsák: egy elektromos autó is lehet „sportos, szexi és érzelmes”.


Az autó bemutatóján és a sajtóközleményben is leszögezték, hogy nagy hangsúlyt fektettek az autó fényeibe, ezért is kapott az autó előre és hátra egyaránt világító logót.


Koncepcióautó léte miatt az autó belterében is elengedték fantáziájuk a tervezők. Elmondásuk szerint két elem kapott kiemelt figyelmet, a kormány és a középkonzol absztrakt "gerince". Az utóbbit könnyű fémből nyomtatták, és a műszeregység mögül indul. Itt találhatjuk a váltókart, aminek kristály hatást adtak. Ezen kívül fizikai gombokat csak a kormányon láthatunk, de abból sem sokat. Viszont a kormányba beépítettek hangulatvilágítást, ami a képek szerint a vezetési módtól függően változik.


A kabin tetejére szereltek egy hőkamerát, ami folyamatosan figyeli a beltér hőmérsékletét, és annak megfelelően fújja a levegőt a szükséges helyre. Valamint az autó hangulatvilágítása is annak megfelelően változik, hogy hideg vagy meleg levegőt fúj.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

Érdeklődöm a weboldalakról származó tartalom iránt
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.